Nyheder

TV: Er du blufærdig?

Er du blufærdig?

Blufærdighed er mange ting. Det får mig til at tænke på 60’erne og 70’erne, hvor der skete et opgør med de traditionelle normer for blufærdighed, hvor kvinderne vragede BH’en og ikke var blege for at gå rundt med bare bryster. Det får mig til at tænke på topløse kvinder på stranden og nudist campingpladser. Men mest af alt får det mig til at tænke på, at blufærdighed er et interessant fænomen, når det kommer til sex og parforhold.

Blufærdighed i sexlivet og parforholdet er en ganske normal ting. Og jeg er overbevist om, at det især er vi kvinder, der udgør den største del af ”de blufærdige” i parforholdet. Den anden dag spurgte jeg på min Facebook profil ”Er du blufærdig”? Og her viste der sig et klart billede af, at det er vi kvinder, der er i front på blufærdighedsskalaen. Fx skrev en af mine kvindelige facebook-venner: ”Jo mere mørkt der er – jo bedre er det for mig”.

Se TV indslaget fra TV2 Østjylland programmet “Hovedet På Bloggen”, hvor jeg fortæller om blufærdighedens facetter her >>

blufaerdighed

Tør du være nøgen med lyset tændt?

 Det er ikke nogen hemmelighed, at mange dyrker sex med lyset slukket eller under dynen. Ganske enkelt på grund af blufærdighed. Nogle har det ikke godt med sin krop, mens andre bare ikke bryder sig om at blotte sig fuldstændigt, da det på en eller anden måde er for grænseoverskridende.

I bund og grund handler blufærdighed om, hvordan vi har det med at være nøgne. Det handler om, hvordan vi har det oppe i hovedet med os selv. Har vi det godt, er vi ikke så blufærdige, og omvendt: har vi det skidt med os selv og i særdeleshed vores krop, så slukker vi helst lyset i soveværelset. Måske er vi lidt flove over vores krop, og måske har vi ikke selvværdet til at føle og skønne og sexede foran vores partner. Og det er ærgerligt, for vores selvværd er en vigtig medspiller i soveværelset i jagten på det gode sexliv.

Mindre blufærdighed, mere (og bedre) sex?

 Jeg er sikker på, at vi ville få endnu mere og endnu bedre sex, hvis blufærdigheden blev væk fra soveværelset. Hvis vi i stedet for at tænke for meget på, hvordan numsen sidder, hvor stor den er, eller hvordan den ser ud, tænke ”Wow, jeg er lækker”, så ville vi få meget nemmere ved at give os hen og overgive os til nydelsen.

Selvom jeg ville ønske, at vi ville trodse de ekstra kilo på bagen og hængebrysterne, så hæfter jeg mig også ved, at blufærdighed faktisk er ganske udbredt, og at det er vigtigt at tage hensyn til det i et parforholdet.

Når den ene er blufærdig og den anden ikke er!

Alle kvinder kender sikkert synet af deres mand eller kæreste, der uden at tøve laver ”helikopteren” midt i stuen. Mænd er ofte indbegrebet af alt det, som vi kvinder kunne ha’ godt af bare at få bare en brøkdel af.

Mænd synes jo bare, at vi kvinder er skønne uden tøj på. Jo mindre tøj, jo bedre! Og de fleste mænd har ingen problemer med at være nøgne.

Men for de blufærdige kan det være ganske grænseoverskridende, ja måske endda intimiderende, hvis partneren udfordrer blufærdigheden for meget. Det handler om at finde en balancegang, hvor den blufærdige kan føle sig tryg og vende sig til nøgenheden – både hos sig selv og partneren.

Fortæl hende, hvor dejlig hun er!

Jeg skrev før, at det ofte hænger sammen med selvværdet, når vi er blufærdige. Det er derfor vigtigt, at vores partner anerkender vores blufærdighed og gør alt, hvad der skal til for, at vi kan åbne os mere op. Manden kan fx fortælle kvinden, hvor dejlig hun er og i det hele taget bare sige ting, der gør hende glad. På denne måde vil kvinden måske lade blufærdigheden ligge for en stund, og den vil måske endda forsvinde med tiden.

Læg blufærdigheden fra dig og nyd det!

Jeg er sikker på, at de, der ikke er blufærdige, får bedre sexoplevelser. Når det ikke er noget, der bremser os, som fx blufærdighed og mangel på selvtillid, har vi meget nemmere ved at give os hen og nyde oplevelsen med vores partner. Og jo mere og bedre sex, vi får, jo mere selvværd og selvtillid får vi. Det er ganske enkelt en win-win situation!

Hvad kan man gøre?

babydollHvis du føler dig hæmmet af din blufærdighed og har svært ved at lægge den fra dig, synes jeg, at det er vigtigt, at du arbejder med det. Selvom anerkendende og selvtillids-boostende ord kan have en rigtig god effekt, så er dette nødvendigvis ikke nok. Måske er der nogle andre ting i dit liv, der gør, at du har svært ved at slippe af med din blufærdighed?
Mest af alt er det vigtigt, at du starter med dig selv, hvis du ønsker at udfordre din blufærdighed. Måske er første step at gå nøgen rundt derhjemme. Måske udforske din egen krop alene. Ta’ små skridt hele tiden!

Hvis det er for grænseskridende for dig at være fuldstændig nøgen med lyset tændt, kan du evt. kamuflere din krop en smule med noget sexet undertøj og nogle frække strømper.

Fx vil en flot kimono i blonde i dække din krop på en meget sexet måde. Den er både feminin og forførende, og så kan den tages af hurtigt og nemt.

Tør du vise lidt mere hud men stadig kamuflere både mave og bryster, så er en fræk Babydoll kjole et rigtig godt alternativ.

Det flotte lingeri vil sikkert tænde din mand eller kæreste lige så meget, som hvis du var nøgen. Han vil elske det, og du kan føle dig sexet uden at gå for meget på kompromis med din blufærdighed.

Den unge generation er blufærdig! 

 Den anden dag læste jeg om en ny undersøgelse, som Steno Museet i Aarhus har foretaget blandt 800 unge. Undersøgelsen viser bl.a., at 30 procent af de ældste elever i folkeskolen har det skidt med deres kroppe og derfor ikke går i bad efter idrætstimen.

Vores krop er efterhånden blevet et udtryk for, om vi har styr på vores liv, og når vi skal vise os nøgne foran andre, er der kontant afregning ved kasse 1. Og det er den unge generation fuldt ud bevidst om.

Jeg synes det er foruroligende, og jeg håber, at de unge får styr på deres blufærdighed, inden de skal til at være seksuelt aktive. Det er i hvert fald langt fra de unge i dag og til 60’erne og 70’ernes unge, hvor BH’en blev smidt på bålet.