GuidesNyheder

GUIDE: SÅDAN FINDER DU DEN BEDSTE DILDO

Er du ny til dildoens vidunderlige verden? Du er, overraskende nok, ikke den eneste. Det virker umiddelbart som det mest simple stykke sexlegetøj, så man skulle måske tro, at det er der, de fleste starter ud. Det er dog langt fra tilfældet.

Faktum er faktisk, at de fleste starter med en lille, diskret vibrator, og først efter at have prøvet andet sexlegetøj af får man interesse for (og mod til) at kaste sig over en dildo. Men hvad er en dildo egentlig, hvad er de lavet af, hvor mange typer er der, og hvordan bruger man dem bedst? Vi giver dig her vores bedste tips, som du kan bruge, når du skal investere i en dildo.

Hvad er en dildo?

Dildoer er sexlegetøj uden strøm, som for det meste i den ene eller anden afskygning er falliske i udformning. Med andre ord er det altså meningen, de skal efterligne en penis. Dildoer bruges til at penetrere skede eller anus under forspil og/eller sex. De anses for at være den ældste form for sexlegetøj og kan dateres hele 30.000 år tilbage i tiden.

Da dildoer som regel er formet som en penis, og mange også føles som en ægte penis, kan de give en mere realistisk oplevelse end f.eks. vibratorer, hvilket kan være mere tilfredsstillende for nogen.

De fås i alle tænkelige materialer, farver, størrelser og til flere forskellige formål og måder at have sex på. Hvilken du skal anskaffe dig afhænger derfor af, til hvilket formål du har tænkt dig at bruge den.

Dildoer til begyndere

Er det din første dildo, du er på jagt efter, vil vi anbefale dig at starte ud med én i en mindre størrelse. Som med mad er der nemlig en tendens til, at lysten løber af med os, når det kommer til sexlegetøj og dildoer især – at vores øjne bliver større end hullet, om man vil.

Sinful Slender Silikone Dildo SmallSom tommelfingerregel kan du til din første dildo bruge antallet af fingre, du kan og har lyst til at føre ind, som rettesnor for, hvor stor (dvs. tyk) dildoen skal være. Sinfuls Slender-dildoer i silikone fås i flere forskellige størrelser, så du kan starte helt blidt ud og så avancere lidt, når du har vænnet dig til den første – start med small og avancér til medium, når du føler dig klar.

Når du har mod på det, fås Slender faktisk også i en large og extra large udgave. Og da der er en stopper på disse dildoer, kan du også med fordel bruge dem som begynderdildo til anal stimulation.

Hvis du gerne vil have en lidt mere realistisk version, kan vi anbefale at starte ud med Mini Begynder Dildoen fra Baseks. Du kan evt. vente med at tænde for vibrationerne, til du har prøvet dildoen uden nogle gange først.

Dildoer med struktur

Dildoer med forskellige former for mønstre, som riller, knopper, bølger osv., er designet til at give ekstra stimulation i skedeåbningen. Uanset om de er udstyre med en vibrator eller ej, giver strukturen en følelse af vibration, når du bevæger dem ind og ud, og de mønstrede forhøjninger gnider mod skeden. Dem, der er vilde med strukturdildoer kan netop godt lide følelsen af, at dildoen glider ind og ud af kroppen, og stød er dermed en vigtig del af legen – uanset om det er hurtige eller pirrende langsomme stød.Fun Factory Tiger G5

Mange glasdildoer er lavet med forskellige former for strukturer, men der findes også rillede, bølgede og knoppede udgaver i eksempelvis silikone og TPE, hvis du er mere til det.

Realistiske dildoer

Man kan selvfølgelig aldrig erstatte den ægte vare, men realistiske dildoer er ikke desto mindre designet til at ligne og ofte også føles som en penis. Det betyder, at udformningen af dildoen er lavet efter en ægte penis. Derfor vil der også typisk være synlige blodårer og forskellige hudfarver at vælge mellem, så du kan få din helt egen favorit, når det kommer til størrelse, farve og udformning.Danny D Secret Weapon Dildo

Realistiske dildoer findes dog i rigtig mange afskygninger, fra knapt så realistiske farver – hvis man ikke er til det hudfarvede – til meget virkelighedstro modeller, som er støbt efter kendte pornostjerner, som Rocco Siffredi og Shane Diesel, hvis peniser har stået model til afstøbningen.

De fleste dildoer i den realistiske kategori er uden vibrator, men visse modeller fås dog med en bulletvibrator, som kan sættes i dildoen, hvis man har lyst.

Dildoer med sugekop

Denne type dildo fås ligeledes i alle mulige afskygninger, dog med det fællestræk, at de har en fod med sugekop, så de kan sættes fast på alle glatte overflader. Det åbner op for utroligt mange frække håndfri legemuligheder! Prøv bare at tænk på alle de overflader i dit hjem, som du ikke tidligere har skænket en tanke. Med en sugekop dildo forvandles de pludselig til en kilde til nydelse. Eksperimentér med at sætte din dildo med sugekop fast på badeværelsesvæggen, en stol eller et bord. Dillio Slim Dildo

Anvendelsesmulighederne er mange, og du kan bruge sugekop dildoer både solo og sammen med en partner. Eksempelvis kan nogle af dildoerne med sugekop bruges i et harness. Her kan du blandt andet kigge nærmere på den amerikanske sexlegetøjsserie Vac U Lock, der har et stort udvalg af dildoer, der alle passer sammen med deres populære harness.

Da de fleste dildoers sugekop er ret brede, fungerer denne som en stopper, så du med fordel også kan bruge den som anal dildo.

Strap on-dildoer

Hvis du netop gerne vil bruge din dildo til fræk strap on-leg med en partner, vil vi anbefale at gå efter harness-dildoer, som er lavet specifikt til dette formål. Foden på en harness-dildo gør, at den let kan spændes fast i et harness. De fås også hule til dem, der gerne vil forkæle deres partner med ekstra stor og fyldig stimulation. Du kan også vælge en strap on vibrator, der tilføjer lidt ekstra til jeres frække leg.

Fun Factory Share Silikone Strap-onEn anden variation, som hører under strap on-kategorien, er dobbelt strap on-dildoer, som ikke nødvendigvis kræver et harness, men til gengæld en stærk bækkenbund, da de er designet til, at du har dem oppe i dig med den ene ende af dildoen, mens du penetrerer en partner med den anden ende. Vil du gerne vide noget mere om bækkenet, kan du læse vores utilmative bækkenbundsguide for mere information

Dobbelt dildoer

Dobbelt dildoer er modsat de dobbelte strap ons beregnet til at stimulere en enkelt person men på to måder – eller i to forskellige huller. Det betyder, at du kan opleve, hvordan det er at blive penetreret vaginalt og analt på samme tid af en såkaldt dobbelt penetrator.Dillio Double Trouble Dildo

Mange af vores dobbeltdildoer er dog designet på en måde, så de kan nydes med en partner også, dvs. de er lavet men et dobbelt dildohoved og bøjelige, så I kan tilpasse dem den måde, I har sex på. Du kan dog også få en dobbeltdildo, som ikke er delt i to men derimod beregnet til, at begge dildoer penetrerer samme hul samtidigt, så du kan opleve hvordan det er at modtage to peniser ad gangen.

G-punktsdildoer

Du kan kende G-punktsdildoer på deres lette krumning, som gør det muligt at ramme det område, hvor G-punktet sidder, så du kan opnå den eftertragtede, dybe G-punktsorgasme. Sinful Curvy GlasdildoDette kræver noget øvelse, og G-punktet er et meget følsomt område, som svulmer op, når du bliver ophidset.

Læs mere om stimulation af G-punktet, hvordan du finder det, og hvilket legetøj du kan bruge, i vores store guide til G-punktet.

Dildomaterialer

Vi har allerede introduceret en del forskellige materialer under de forskellige typer dildoer ovenfor, men herunder kan du læse lidt om, hvad der kendetegner de materialer, du kan få en dildo i.

Silikone

Silikone er det nok det mest gængse dildomateriale i dag. Det er også det mest alsidige. Silikonedildoer kan være alt fra ret faste, eller stive, til at være meget bløde. Uanset hvilken hårdhed du foretrækker, er det fløjlsblødt at røre ved, aldrig koldt og tilpasser sig hurtigt kroppens naturlige temperatur og anatomi.

Silikone 100% sikkert at bruge for din krop, fri for ftalater og derfor sikkert at bruge, hvis du lider af allergi eller overfølsomheder. Det er samtidig langtidsholdbart og nemt at rengøre efter brug med varmt vand og en mild sæbe – for eksempel en intimsæbe. Hold dog din silikonedildo væk fra skarpe genstande, der kan flænge overfladen.

Brug kun vandbaseret eller oliebaseret glidecreme med legetøj af silikone – og du vil sikkert opdage, at du ikke behøver bruge så meget glidecreme som til f.eks. jelly-dildoer.

Jelly

Jelly er en blanding af polyvinylklorid, dvs. PVC, og gummi. Det er et populært materiale til især begyndersexlegetøj, da det er billigt og kan fremstilles i stort set enhver tænkelig form. Det har fået navn efter dets bløde tekstur, som føles ligesom gelé. Jelly-fans er netop vilde med denne glatte, bløde overflade, som får dildoer i dette materiale til at føles meget realistiske.Baseks Jellies Dildo

Den bløde finish kommer fra det blødgørende kemikalie ftalat, som har potentielle sundhedsrisici og kan give allergiske reaktioner. Generelt har en jellydildo færre ftalater, jo mere fast det er. Alle jelly-dildoer fra Sinfuls eget brand Baseks er dog 100% fri for ftalater.

Jelly er generelt et porøst materiale, som derfor kan være grobund for bakterier. Sørg derfor altid for at rengøre dit jelly-legetøj grundigt efter hver brug.

Brug kun vandbaseret glidecreme eller silikoneglidecreme til jelly-legetøj.

TPE

TPE er en forkortelse for thermo plastic elastomer, eller termoplastisk gummi. TPE er det materiale, der bruges til at fremstille realistiske dildoer – og andet realistisk sexlegetøj som realistiske onaniprodukter til mænd. Der findes efterhånden en del registrerede varemærker – CyberSkin, Ultraskyn, Fanta Flesh, TruSkyn… kært barn har rigtig mange navne – som alle er lavet med termoplastisk gummi.

TPE, og særligt real feel-materialet, er et ekstremt porøst materiale og bør derfor håndteres og vedligeholdes ordentligt. Rengør altid dit TPE-sexlegetøj med varmt vand og mild sæbe, eller sexlegetøjsrengøring. Når det er tørt, bør du vedligeholde og beskytte overfladen med plejende pulver, det såkaldte renewing powder, som genopfrisker den realistiske, bløde overflade.

TPE-legetøj smelter nemt og tager hurtigt farve fra andre genstande, så opbevar dem i en opbevaringspose eller æske for sig selv på et mørkt, køligt sted.

Brug kun vandbaseret glidecreme med sammen med din TPE-dildo.

ABS-plast

ABS er en forkortelse for akrylonitril, butadien og styren. Det er en hård, glansfuld plasttype, der er populært at fremstille sexlegetøj af. ABS bruges ofte til vibrerende dildoer, som ofte har en ydre blød overflade af TPE for at gøre dildovibratoren mere realistisk i udseende og fornemmelse.

Den vigtigste egenskab ved ABS er, at det er et ikke-porøst materiale, hvilket både gør det nemt at rengøre. En mild desinficerende eller sexlegetøjsrens samt varmt vand fra hanen er alt, hvad du har brug for.

Brug en vandbaseret glidecreme med din dildo af ABS-plast – også hvis den er belagt med TPE.

Glas

Glasdildoer er ofte nærmest små kunstværker i sig selv, som er æstetisk smukke at se på – perfekte til at pryde enhver vindueskarm med respekt for sig selv 🙂

Icicles No 6 GlasdildoGlasdildoer af lavet af borosilikatglas, som ikke sprænger under tryk, eller når det udsættes for kulde- og varmepåvirkning. Borosilikatglasset støbes i solide dildoformer (dvs. glasdildoer er ikke hule), hvilket giver dildoerne noget mere tyngde, samtidig med at det gør dem ekstremt holdbare og sikre at bruge for kroppen.

Dildoer af glas er nemme at rengøre og allergivenlige. Det faste materiale kan give en mere intens oplevelse, og de kan samtidig bruges til pirrende leg med temperaturer. Put din dildo i køleskabet, eller varm den op i varmt vand inden brug for en helt unik oplevelse.

Du kan bruge en hvilken som form for glidecreme sammen med din glasdildo.

Metal/stål

Ståldildoer er tunge, nærmest uopslidelige og designet til levere temmelig intense sexoplevelser. De er ikke for alle, men dem der elsker dem er vilde med deres tyngde og styrke. De støbes i rustfrit medicinsk stål og håndpoleres, til de er spejlblanke.Njoy Eleven Ståldildo

Dildoer af stål sikre at bruge for din krop og fantastiske til temperaturleg, da de nemt og hurtigt kan opvarmes eller nedkøles i vandbad til lige den temperatur, du ønsker. Test temperaturen på indersiden af din underarm, inden du bruger den intimt.

Hvis du passer godt på din ståldildo, har du en bedste ven for livet. Rengør den med vand og mild sæbe, og opbevar den separat i en beskyttende pose eller æske.

Vi anbefaler at bruge silikonebaseret glidecreme sammen med din ståldildo.

Sten

De allerførste dildoer vi mennesker skabte til os selv var lavet af sten og kan dateres 30.000 år tilbage til oldstenalderen. Det debatteres selvfølgelig stadig, om disse dildoer blev brugt til ren fornøjelse eller til religiøse ritualer… vi ved godt, hvilket hold vi er på!

StenalderdildoModerne udgaver er lavet af stenarter som granit og kvarts. De er håndlavede, eksklusive mesterværker i naturmateriale, og du vil derfor aldrig kunne købe to helt ens dildoer af sten. Af samme grund er de derfor også forholdsvist dyre, men til gengæld meget holdbare.

Du kan med fordel lægge din stendildo i varmt vandbad inden brug, så den bliver dejlig varm og føles endnu mere levende og blød mod huden.

Vi anbefaler at bruge en vandbaseret glidecreme med din stendildo.

Træ

Trædildoer er lavet specialbehandlet træ og det mindst brugte dildomateriale. Det er dog stigende i popularitet grundet dets bæredygtige og langtidsholdbare egenskaber. Trædildoer er samtidig utroligt smukke og ofte håndlavede, hvorfor de også ligger i den dyrere ende prismæssigt. Da de er lavet af et naturligt materiale, vil du aldrig kunne finde to helt ens eksemplarer. Din trædildo vil derfor altid være helt unik.Wildy Wood Trædildo

En dildo af træ vil aldrig føles kold, og den er nem at rengøre takket være den særlige belægning, som ofte vil bestå af flere lag vandbaseret lak, der er sikkert at bruge for din krop. Da træ er et naturligt materiale, er det fri for ftalater og andre kemikalier og dermed et godt alternativ for allergikere.

De fleste trædildoer rengøres bedst med en blød klud og en smule mild sæbe – men vær opmærksom på at andre anbefalinger kan gøre sig gældende afhængigt af træsort og overfladebehandling. For at beskytte din trædildo mod slag fra andre genstande, som kan beskadige træets og belægningens overflade, bør du opbevare den i en glat, tyk og gerne foret stofpose.

Du kan bruge alle typer glidecreme med din trædildo, men vi anbefaler en god oliebaseret, som du kan finde blandt vores økologiske glidecremer.

5 tips til at få det bedste ud af din dildo

Uanset hvilken type, materiale eller farve for den sags skyld du vælger til din dildo, er der herunder vores tips til, hvad du bør overveje for at få det bedste ud af din foretrukne dildo.

1. Kropstype og fysisk formåen

Det giver næsten sig selv, at den måde vi er skruet sammen på er afgørende for, om en bestemt dildo er den rette for os.

Hvis du f.eks. er til kraftige stød, kan det i sig selv være hårdt arbejde at bruge en dildo helt solo, og for nogen måske helt umuligt afhængigt af størrelse, armlængde eller begge. I disse tilfælde kan en længere eller krum dildo krumning være løsningen.

Har du problemer med armen eller håndleddet, kan du ligeledes gå efter en krum eller mere ergonomisk udformet dildo. Her kan dildoens vægt også være afgørende for, om man kan bruge den, så pas på med dildoer i tungere materialer som stål og glas.

2. Opvarmning

Enhver form for penetrationssex er bedre, frækkere og sikrere, hvis du starter med at varme op. Når du er ophidset først, slapper kroppen bedre af, så penetrationen – uanset om den foregår vaginalt eller analt – føles mere behagelig.

Varm op med forspilHvis du er sammen med en partner, så kys hinanden inderligt og længe, rør ved hinandens lystpunkter, eller varm op med anden form for forspil. Kører du sololøb, så pir dig selv med dine hænder, en vibrator eller andet sexlegetøj for at sætte stemningen.

Når vi er godt ophidsede, åbner skeden sig op, afslappes og fyldes med naturlig smørelse. Anus slapper også af, men producerer ikke naturlig smørelse, så husk masser af glidecreme!

3. Eksperimentér med dybde og vinkel

Når det kommer til sexlegetøj generelt, anbefaler vi altid at eksperimentere sig frem, og da dildoer er noget af det mest alsidige sexlegetøj, der findes, er de selvfølgelig ingen undtagelse. Dildoer er nemlig ikke blot skabt til at støde.

Afhængigt af deres form, længde og tykkelse bør du eksperimentere med både dybde, hastighed og penetrationsvinkel. Prøv at rotere eller vugge med din dildo, eller få den til at vrikke sig fra side til side inden i dig.

Betragt din leg som en måde at lære din krop, og hvad der føles rart for den, bedre at kende.

4. Brug glidecreme – masser af glidecreme

Vi har sagt det før og gør det gerne igen. Glidecreme får al sex til at føles bedre, så kom godt med glidecreme på din dildo, inden du går til makronerne. Hvis du morer dig med en silikonedildo, har du måske brug for meget glidecreme, med en glas- eller ståldildo muligvis en anelse mindre.

Uanset hvad vil tilstrækkelig med smørelse sikre, at væv og slimhinder ikke bliver irriteret. Tjek ovenfor under materialer, hvilken type glidecreme du skal bruge til din dildo – og vælg så en af høj kvalitet, som er god for dig og din krop. I Sinful.dk shoppen finder du masser af kvalitetsglidecremer at vælge imellem.

Se vores store guide til glidecreme, hvis du vil vide lidt mere om dine muligheder.

5. Prøv forskellige teknikker af

Vi vil gerne inspirere dig til at eksperimentere lidt mere med din dildo, så her kommer fire forskellige teknikker, du kan prøve af – eller lade din partner pirre dig med.

Stød nedad
Selvom du har en helt almindelig, lige dildo, kan du stadig lege med lidt med vinklen du bruger den i. Prøv at lade den støde nedad mod din ryg, hvis du ligger på ryggen. Dette vil få dildoen til at bevæge sig op og ned mod din klitoris, hvilket for mange resulterer i intens stimulation, der vil efterlade dig i åndeløs ekstase.

Stød opad
Stød op for at ramme G-punktetPrøv også det modsatte, nemlig at støde opad med spidsen af dildoen mod det forreste af kroppen, når du ligger på ryggen. På denne måde kan du få dildoen til at støde mod dit G-punkt – det superfølsomme område, som mange finder ekstremt orgasmisk. Hvis du ikke er til alt for intens stimulation lige der, så kan en blid rokkende bevægelse med en krum dildo også føles fantastisk.

Lad den twiste
Skedeåbningen har masser af følsomme nerveender, så du kan stimulere med din dildo. Prøv at twiste den rundt og stimulere skedeåbningen og hele området omkring den. Dette er særligt skøn, hvis du har en dildo med struktur.

Dobbelt op
Hvis du er til anal leg – eller gerne vil eksperimentere med det – kan det virkelig bringe fornøjelsen til et helt andet niveau, Sinful Jewel Butt Plughvis du bruger en analplug (eller en analdildo!), samtidig med at du morer dig med en dildo vaginalt. Når du har anal legetøj inde i anus, lægger det pres på skeden, så den bliver strammere og mere følsom over for de bevægelser, du laver med din dildo.

Gør det, der føles rigtigt

For at opsummere er der mange veje til den rigtige dildo for lige netop dig. Det vigtige er, at du overvejer, hvad du skal bruge den til, hvor stor den skal være, og hvordan den skal føles.

Som alt andet sexlegetøj kan dildoer være fantastiske både solo og med en partner. Husk blot på, at selvom dildoer ofte spejler ægte peniser, så bevar prespektivet. De er legetøj designet til at være tilbehør i soveværelset (eller hvor du nu bruger det). De er ikke ment som en erstatning for en partner og bør heller ikke ses som en trussel mod en. Se din/jeres dildo som en venlig hjælper.

Og husk, at alle er forskellige. Så find en dildo – og en teknik – der fungerer for dig, ved at gøre dit forarbejde, eksperimentere og lege.

Rigtig god fornøjelse!