Guides

Bækkenbundstræning – Guide Til Træning af Bækkenbund

Bækkenbundsmusklerne skal som alle andre muskler trænes og holdes i gang. En stærk bækkenbundsmuskulatur vil give dig et fastere underliv, øget følsomhed i skeden og mere sexlyst. Desuden er bækkenbundstræning perfekt, før og efter en fødsel, eller hvis du vil forebygge inkontinens.

Du kan træne dine bækkenbundsmuskler både med og uden bækkenbundskugler. Som en start er det dog vigtigt, at du starter ud med de klassiske knibeøvelser.

Bækkenbundsøvelser med bækkenbundskugler.

Knibeøvelser – hvordan laver man dem?
Læg dig godt til rette i din seng og giv slip på alle spændinger i kroppen. Brug den tid der skal til, for at du slapper helt af. Fokuser på at knibe ved indgangen af anus. Knib og slap af et par gange, indtil du har en rimelig god føling med øvelsen.

Prøv herefter at udvide dit knib fra anus til skedeindgangen. Flyt knibet fra anus til skeden i en bølgende bevægelse og slut af med at forsøge at trække navlen ind mod ryggen. Nu skal du blot gentage hele knibeøvelsen igen.

Nogle kvinder vil kunne mærke en lille dejlig stimulation omkring klitoris, når de kniber. Dette er blot tegn på, at øvelsen udføres korrekt.

Hvor ofte skal jeg lave bækkenbundstræning?
Du kan lave træning af bækkenbund dagligt, men det er ikke nødvendigvis et must for at opnå en stærk og sund bækkenbund. Start ud med at lave bækkenbundstræning et par gange om ugen, et par minutter af gangen. Hyppigheden kan øges, hvis det føles naturligt for din krop.