Guides

Vælg det rigtige redskab til pisk og spanking

Overvejer du at prøve pisk og spanking, og er du i tvivl om hvilket redskab du skal vælge til jeres lege? Så læs denne guide, der gennemgår forskellige typer instrumenter og de følelser de giver, når de rammer huden.

Inden du går i gang anbefaler vi, at du læser vores indlæg om hvordan du kommer godt i gang med pisk og spanking. Læs f.eks. hvorfor det er en fordel at aftale et stop-ord inden I starter og hvor på kroppe det er okay at give smæk.

Det perfekte begynder-værktøj

Det bedste værktøj at starte ud med, er dine hænder. Både fordi man som regel rammer hvor man sigter, men også fordi man med hænderne kan mærke hvor dybt og hårdt man slår. Så fintfølende er der ingen andre instrumenter der er og hånden er derfor det oplagte instrument at bruge, når du og din partner skal udforske hinanden og jeres grænser.

Som hovedregel bør du kun spanke og piske fyldige områder af kroppen, der kan dæmpe slaget, som f.eks. lårene og bagdelen. Undgå at slå på ubeskyttede steder som hofterne eller nyrerne, og at være for hårdt på meget følsomme steder, da I eller kan risikere utilsigtet, høj smerte og i værste fald kroniske skader.

Giv dig god tid til at lære både din partners grænser og dit værktøj at kende, så I har de bedste forudsætninger for at få en god og fræk oplevelse sammen. Start blidt og gør det gradvist hårdere og oftere, alt efter hvad din partner kan lide.

Paddle 

paddle_1Når I har øvet jer og du er klar til at tage andre redskaber i brug, så kan en paddle være god til at gøre huden mere følsom. En paddle er en forholdsvist kort, flad og bredt redskab, der bruges til at pirre med og som ofte laves i læder.

Prøv f.eks. den bløde paddle fra Sportsheets, der har nappa læder på den ene side og kunstpels på den anden. En paddle giver bedre bevægelsesfrihed og med to forskellige sider og teksturer kan I nyde godt af flere forskellige følelser.

Flogger

sensuaEn flogger er en pisk med mange haler, der kan bruges de fleste på kroppen men særligt på bagdelen og lårene. Vi anbefaler, at du altid holder floggeren væk fra din partners ansigt og øjne.

De mange haler giver en dunkende smerte, på en mere intens måde. Start evt. med en flogger i bløde materialer, med tykke haler og runde ender, som f.eks. Sensua, der har haler af ruskind. Så kan du altid vælge en pisk i et hårdere materiale senere, hvis din partner ønsker en skarpere følelse. Storys gummi pisk med metalhåndtag er et godt bud, på en pisk, der med sikkerhed kan vække sanserne til live.

Start med at føre halerne ned over huden, inden floggeren bliver svunget, og gå så over til f.eks. at svinge den i ottetaller. Forsøg jer frem med forskellige hårdheder og afstande, så I lærer floggeren at kende og finder ud af hvad I bedst kan lide.

Pisk

ridepiskVil du ha’ en mere intens følelse end med en paddle eller flogger, så prøv en pisk, der har en smal spids. Hvis det er første gang du eksperimenterer med piskelege anbefaler vi, at du prøver en ridepisk som f.eks. vores ridepisk fra den officielle serie af Fifty Shades of Grey sexlegetøj. Den er god til en endefuld over knæet og til hvis du som dominant vil understrege dine fagter.

Det kan være en god ide at tage piskens greb med i beregningen, når du overvejer hvilken pisk, der passer dig bedst. Grebet kan nemlig være afgørende for, om pisken rammer der hvor den skulle og der, hvor det gør godt. Vi anbefaler, at du øver dig grundigt i at ramme præcist, inden du bruger pisken på en partner, for at sikre en god oplevelse.

Spanskrør

spanksticks-35cmDet klassiske afstraffelsesinstrument indenfor SM er det lange og tynde spanskrør, der kan give et rigtig godt og skarpt smæk, for ikke at nævne de røde striber din partner kan regne med at få.

Ønsker du en mere fleksibel pisk, der føles i stil med spanskrøret, så er SpankSticks piskene nok det bedste bud. De er lavet i kulfiber, der er betrukket med latex og I kan få SpankSticks piske i både 35cm og i 55 cm.

Begge redskaber giver en skarp og intens følelse mod huden og det er ikke usandsynligt, at de efterlader mærker.

Uanset om du vælger et spanskrør eller en SpankSticks pisk så brug piskens side, ikke spidsen, til at give hinanden smæk.  Der er nemlig stor forskel på hvordan de to dele føles mod huden og spidsen vil give en noget højere smertepåvirkning end piskens side vil.

Med begge instrumenter er det vigtigt at vide hvor man rammer så start evt. med små klask fra 10 centimeters afstand og øg så gradvist afstanden, efterhånden modtageren har vænnet sig til følelsen.