Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 499 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 499 kr
 • Vi er e-mærket
To mennesker holder i håndTo mennesker holder i hånd
Sexual Wellness
Forfatter
Sidst opdateret:09/08/2022

De fem kærlighedssprog

Indholdsfortegnelse

Har du prøvet at gøre noget godt for din partner, uden det bliver taget imod på den måde, som du kunne ønske dig? Så kan det være, I ikke taler det samme kærlighedssprog.

Teorien om de fem kærlighedssprog er udviklet af den amerikanske parterapeut Gary Chapman. Hans teori går kort fortalt ud på, at alle mennesker længes efter forskellige ting i parforhold og andre nære relationer. Du kan bruge din viden om kærlighedssproget til at blive klogere på, hvad du selv ønsker i et parforhold, og hvad din partner ønsker.

Psst! Taler din partner kærlighedssproget 'gaver', så forkæl ham eller hende med sexlegetøj til par.

Kærlighedssprog 1: Søde ord

Taler du dette kærlighedssprog, drømmer du om, at din partner ser dig, er nærværende og interesseret i at tale med dig om det, du tænker, føler og har behov for.

Hvis din partner er mentalt optaget af noget andet, kan du opleve det som svigt og afvisning. Taler du dette kærlighedssprog, vil du vokse af ros, opmuntring og masser af anerkendende og søde ord.

To mennesker krammer

Kærlighedssprog 2: Tid og nærvær

Med dette kærlighedssprog vil det være afgørende for dig, at I prioriterer at tilbringe kvalitetstid med hinanden. Måske drømmer du om, at din partner skal prioritere at være sammen med dig, at I skal gå ture i skoven, at han/hun skal invitere dig i biografen eller ud at spise.

Hvis din partner prioriterer at lave aftaler med sine venner/veninder frem for med dig, vil du føle dig afvist. Du har behov for, at din partner ”beviser”, han/hun allerhelst vil være sammen med dig, for at føle dig elsket.

To mennesker holder i hånd, imens de står i vandkanten

Kærlighedssprog 3: Gaver

Med dette kærlighedssprog vil gaver være afgørende for, at du føler dig elsket. Gaver er synlige symboler på kærlighed, og for nogen er disse synlige symboler af større betydning end for andre. Det kan være små eller store, billige eller dyre gaver - det centrale er, at du får et håndfast bevis på, at din partner har tænkt på dig, og gjort sig umage med at finde noget, du kan lide.

Modsat vil du længes efter beviser på hans eller hendes kærlighed, hvis din partner aldrig eller sjældent giver dig gaver.

Person står og holder blomster, imens en anden person sidder på et tæppe

Kærlighedssprog 4: Tjenester

Det fjerde kærlighedssprog er tjenester, som er afgørende for, hvor højt du føler dig elsket af din partner. En tjeneste er at gøre betænksomme ting for hinanden, som for eksempel at din partner har lavet aftensmad til dig, når du kommer hjem efter en lang dag, eller at din partner tilbyder at bære indkøbsposerne, når I har været ude at handle.

Tjenester viser, at man holder af hinanden, og at man gerne vil gøre en ekstra indsats for, at partneren skal føle sig værdsat og elsket.

Person sidder ved siden af picnickurv på tæppe

Kærlighedssprog 5: Fysisk kontakt

Det femte og sidste kærlighedssprog handler om fysisk kontakt. Det kan være et kys, en omfavnelse, at din partner rører ved dig, når du står og vasker op, holder dig i hånden når i går på gaden, giver dig massage, eller det kan være samleje. Taler du dette kærlighedssprog, vil du føle dig mest elsket, hvis der er en god portion fysisk kontakt i parforholdet.

Hvis din partner er tilbageholdende på det område, vil du savne kærtegn i hverdagen, simpelthen fordi du har behov for fysisk kontakt for at føle dig elsket.

To personer længer sig mod hinanden

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 499 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS