Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 599 kr
 • Vi er e-mærket
Kvinde ligger på maven med blå maling og krystaller på ryggenKvinde ligger på maven med blå maling og krystaller på ryggen
Sexual Wellness
Copywriter
Sidst opdateret:15/03/2022

Kend dine erogene zoner

Indholdsfortegnelse

Vores kroppe er fulde af følsomme områder, som kan gøre os nærmest helt elektriske, hvis de får ekstra opmærksomhed. Nemlig vores erogene zoner.

Skal sex handle om mere og andet end penetration, er det vigtigt at kende dine egne erogene zoner, for de kan bidrage til endnu bedre sex. Det bedste du kan gøre, er, at udforske din krop og lære de forskellige steder at kende.

Der er stor forskel på de lystfyldte områder – både hvor de er placeret – men også hvor sensitive de er. Nogle kan lide at blive bidt blidt i nakken, mens andre vil slikkes på øreflippen. Det er meget individuelt, og noget der sagtens kan udvikle sig over tid.

Det bedste sted at starte er med dig selv. Hvor vil du helst røres henne? Og hvordan?

To krystaller på ryggen af en kvinde

Leg med måden at berøre dig selv på – fra blide, fjerlette berøringer til mere fast stimulering af de forskellige områder. Føl dig frem, og tag dig tiden til at mærke efter, hvor det føles allerbedst.

Nogle steder kan du helt sikkert straks markere som “JA TAK”, imens andre tydeligvis ikke er for dig, og så er der selvfølgelig de punkter, som står hen i det uvisse - lav en mental note om dem, for de kan godt gå hen og blive brugbare senere i livet.

Der er naturligvis nogle oplagte steder, som du kan starte med at undersøge nærmere. Dem har jeg udpenslet her i indlægget, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at udforske, til glæde for ikke mindst dig selv, men også de partnere du finder sammen med.

Hovedbunden

Start fra oven. Lad fingrene glide gennem håret, mens du hiver ganske let i det. Læg mærke til de små løft og se, om det ikke frigør nogle endorfiner. Det der også er kendt som det lystfremkaldende hormon.

Husk endelig også at inddrage tindingerne, da der gemmer sig endnu en nøgle til at lære dig selv at kende.

Brug fingerspidserne til at massere, kreds lidt i nakken omkring hårgrænsen og lad fingrene glide med hårets længde.

Kvinde holder en sten over hovedet

Øreflipperne

Klem forsigtigt på dine øreflipper. Du kan nulre lidt og undersøge, om det føles bedst på selve flippen eller om det også kan noget længere oppe.

Sammen med en partner kan du forkæle øret med blide pust, hvisken og støn.

Øret på en kvinde

Nakken

Og nu du er tæt ved nakken, kan du passende fortsætte med at kærtegne. Brug neglene og tryk med fingrene langs knoglerne.

For at komme fra hovedet og ned i nakken, kan du sænke skuldrene, rette ryggen og strække halsen, imens du lader dit hoved cirkulere langsomt hele vejen rundt.

Rødt kryds i nakken på en kvinde

Halsen

Halsen er et oplagt sted at kærtegne.

Stryg dine fingre fra under kæben ned til kravebenet. Lad en enkelt finger røre lige mellem kravebenet, inden hele din hånd lægger sig blødt omkring halsen. Det er en meget intim øvelse, men det er ofte omkring halsen, at du opdager de tydelige “Ja” og “Nej” zoner.

Rødt kryds på halsen af en kvinde

Brystvorterne

Stryg en flad hånd hen over den ene af dine brystvorter og se om den reagerer ved at blive en smule hård.

Nip forsigtigt i den eller hiv ganske langsomt. Lad din finger køre med cirkelbevægelser rundt om den. Tilføj en glidecreme for et endnu bedre glid.

Skift mellem kærtegnene indtil du ved, hvilke der passer bedst til dig.

Kvinde holder en krystal foran det ene bryst

Underarmene

Underarmene er fulde af følsomme nervespidser, der bare venter på opmærksomhed. Lav små cirkelbevægelser med fingerspidserne fra håndfladen og hele vejen op til albuen. Skift mellem, hvor hårdt du trykker til.

For nogen er det vidunderligt med helt lette, nærmest ikke-mærkbare strøg, mens andre gerne vil have det mere fast. Det finder du hurtigt ud af, hvis du stryger fingrene op og nede af armen i et langsomt tempo.

Underarmen af en kvinde

Hænderne

Placér tommelfingeren fra din ene hånd i håndfladen på den anden. Lav cirkelbevægelser med de øvrige fingre på håndryggen, inden du bytter rundt og bruger tommelfingeren til at lave cirkelbevægelser inde i hånden.

Du kan også komme en finger i munden på dig selv og udforske din hånd med din tunge.

Kvinde med blåt kryds på hænderne

Ryggen/rygsøjlen

Ryggen er en af kroppens største erogene zoner, men den kan være svær at nå selv. Derfor er det oplagt at lære denne del af kroppen at kende sammen med en partner.

Brug dine hænder til at arbejde dig hele vejen fra nakken og ned til ballerne. Inddrag en massageolie, så får I den bedste oplevelse uden bump på vejen.

Du kan også bruge din tunge til at finde de bedste punkter. Stop op og pust på et område, som du lige har gjort vådt. Kontrasten mellem den varme tunge og det kolde pust skaber en skøn, sensuel dynamik.

Kvinde set bagfra med maling på rygsøjlen

Maven og navlen

Start med en flad hånd og stryg den op og ned af din mave. Find ud af, hvor det føles bedst og fokusér på det område.

Brug hele hånden til at presse en lille smule, brug fingerspidserne til at kilde og skift mellem faste og bløde kærtegn.

Din navle er måske et sted på din krop, som du ikke tænker så meget over, men prøv lige at undersøg den alligevel. Lad din finger køre rundt i cirkler om den, lad fingerspidsen hvile og opdag, om det gør noget særligt for dig.

Kvinde holder hånden på maven

Mellemkødet

Uanset køn er mellemkødet ofte meget følsomt og et sted, der nemt bliver glemt.

Lad dit fokus flytte sig fra dit køn og endetarmsåbning til det bløde sted lige i midten.

Start med en enkelt finger, som undersøger området. Du kan stryge, trykke eller hive en lille smule, indtil du ved, hvilken teknik der gør dig helt blød. Også her kan du tilføje en glidecreme, for at mindske friktionen.

To krystaller på bar hud

Inderlår

Start med fjerlette strøg, og byg langsomt op med mere kraftfulde tag, hvor du får fat i lårmusklerne. Musklerne er særlig modtagelige for seksuelle berøringer, fordi de har kontakt til nerverne i underlivet via hæftningen i lysken.

Kvinde holder to krystaller foran inderlåret

Baller

Lad en hånd stryge hen over din bagdel, lad den hvile et sted, tag fat lige under ballerne. Du kan endda klaske den ganske let, hvis du vil have noget andet end mild berøring.

Sten og krystaller på ballerne af en kvinde

Knæhaserne

Måske det mest oversete erogene område. Bagsiden af knæene er forsynet med tynd, blød og følsom hud, som næsten tigger om at blive kærtegnet. Det føles bedst, hvis benene er strakt helt ud, så det bliver en bredere flade, der kan berøres.

Stor krystal ligger i knæhasen

Akillessenerne

Et meget sensitivt sted, når du nusser hele vejen fra hælen og på begge sider af akillessenen og op til læggen – og tilbage igen.

Tæerne

Et af de steder, som du formentlig allerede har en holdning til. Derfor kan de alligevel bidrage med noget dejligt, når du kærtegner dig selv.

Start med at ae tæerne, klem en lille smule og nulr imellem den. Stryg hånden under fodsålen og brug din tommelfinger til at trykke på forskellige steder.

Sten og krystaller i et par hænder

Kropsbehåring

Uanset om du har meget eller lidt kropsbehåring, kan det føles virkelig dejligt at blive strøget hen over det.

Start eksempelvis med hårene under armene, hvor du også kan prøve at hive en lille smule i det og nulre det.

Sten og krystaller ligger på en række

Din krop er klar

Når du har været hele din krop igennem, har du forhåbentlig fundet flere forskellige steder, hvor du synes, det er dejligt at blive rørt.

Det kan være, at du også har fundet ud af, hvordan du gerne vil røres de forskellige steder.

Og det var lige præcis de to ting, som jeg gerne ville med det her indlæg; At du skulle lære din krop at kende.

Det betyder, at næste gang du er sammen med en partner, kender du dine yndlings steder på kroppen i forvejen, og du kan nemmere guide dem til at forkæle dig.

Det kan oven i købet være, at I opdager nye yndlingssteder sammen. Med en partner kan tingene pludselig føles meget bedre eller anderledes, og det skal du endelig bare udforske.

Rigtig god fornøjelse!

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 599 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS