Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 599 kr
 • Vi er e-mærket
Blomster, stearinlys og sexlegetøj står på en bordBlomster, stearinlys og sexlegetøj står på en bord
Guides
Copywriter
Sidst opdateret:15/03/2022

Snak dig til bedre sex

Indholdsfortegnelse

Jeg vil gerne have god sex. Du vil gerne have god sex. Findes der overhovedet nogen, som gider have dårlig sex?

Et af livets store spørgsmål, som selv vores alle sammens Google har et uendeligt antal søgeresultater på er, hvordan man har et godt sexliv.

Jeg kan spare dig for at læse alle resultaterne igennem og give dig svaret: Kommunikation.

Hvad får du ud af god kommunikation? Information og indsigt.

Hvad bidrager information og indsigt med? Forståelse.

Det kræver noget at skulle tale om sit sexliv. Til gengæld vinder du på den lange bane. Jeg fortæller dig hvordan i den her guide.

Du skal koncentrere dig om tre hovedpunkter, resten får du serveret undervejs. De tre punkter er kommunikation FØR, UNDER og EFTER sex.

Til sidst i guiden får du en række konkrete forslag til, hvordan du bedst kommer i gang med at snakke dig til bedre sex.

Illustration af to personer der kysser

Hvad har du lyst til?

For at få den bedste oplevelse med din partner er det vigtigt, at du kender dig selv og dine behov godt nok til at kunne fortælle dem videre.

Stil dig selv spørgsmål, vær nysgerrig og rør ved dig selv. Sæt ord på overfor dig selv, hvad det egentlig er, der gør dig glad og godt tilpas.

Jo tydeligere og mere specifik du kan være i din kommunikation, jo lettere er det for din partner at navigere i.

Der kan være mange gråzoner, og det kan være svært at sige højt, hvad det egentlig er, du har lyst til.

Tænk på, når du siger “Jeg vil godt have, at du giver mine brystvorter mere opmærksomhed”. Hvor meget er mere? Hvornår vil du gerne have det? Hvordan bliver det gjort bedst?

Hvis du allerede kender svaret, kan din partner nøjes med at copy-paste, så al energien bliver brugt på kærtegn.

Det er svært at agere på noget, man er usikker på eller i tvivl om. Derfor skal ord eller handlinger med ind i sengen.

Puslespilsbrikker med tekst

Kommunikation FØR sex

Samtaler omkring sex starter bedst udenfor soveværelset.

Det kan virke en lille smule omvendt, for selvfølgelig skal du kommunikere under sex, men den store, dybe samtale om dig og din partners sexliv får I mest ud af i et ikke-seksuelt miljø.

Det gælder også, hvis du skal have sex med en ny partner. Det er altid en god idé at spørge ind til, hvad vedkommende kan li’ og har lyst til - samtykke er nøglen og sex er bare bedre, når man er enige om det.

Selvom det virker tillokkende at ligge tæt sammen og hviske ting til hinanden i mørket, kan I hurtigt blive distraheret af intimiteten i mellem jer. Og starter I den store samtale lige efter sex, er der en god mulighed for, at hjernen allerede er udkørt.

Det er derfor vigtigt, at hovedet er nogenlunde klart, når I starter, og der er god tid til at tale sammen. Så ikke noget med at tage den over håndfri på vej hjem fra revisormøde i myldretiden.

Udover hvornår I taler om det, skal du være opmærksom på to ting.

Illustration af to personer

1. Sårbarhed

Uanset om I kender hinanden godt eller er nye partnere, er sex et sårbart emne.

Sørg for at holde emnet på din egen banehalvdel og fortæl hvad du har lyst til, hvad din partner kan gøre af gode ting for dig og hvordan du bedst kan lide det.

2. Lyt og stil spørgsmål

Når din partner fortæller, skal du forholde dig åbent og nysgerrigt.

Lyt til hvad der bliver sagt. Er der reelle behov? Er det lysten til at prøve noget nyt? Hvad kan du gøre for at imødekomme de behov?

Stil spørgsmål, så både du og din partner bliver klogere. Med mindre du stiller 137 spørgsmål om længden af strøg på lænden, kan du nærmest ikke spørge for meget.

Hvis det er nemmere for dig, kan du altid tage udgangspunkt i en af jeres oplevelser med virkelig god sex og tal ud fra, hvad der virkede for dig dengang.

Eller brug det som en oplagt mulighed til date: Jeres yndlingsmusik i højtalerne, kolde drinks i glasset og et hav af sedler, hvor I hver især skriver fantasier, lyster eller ønsker ned. I skiftes til at trække en seddel, og hvor længe samtalen varer eller hvad den udvikler sig til, er helt op til jer.

Bord med drinks, snacks og farvet lys

Kommunikation UNDER sex

Der er mange forskellige måder at kommunikere på under sex, og du behøver ikke engang at bruge ord.

Brug dit kropssprog og læg mærke til din partners.

Du kan bruge støn, lyde og kærtegn til at guide eller du kan føre din partners hånd. Kys, smil og øjenkontakt kan også være med til at bekræfte, når noget føles dejligt.

Det handler i bund og grund om at give udtryk, så din partner forstår og kan imødekomme dine behov.

For nogle er det naturligt at tale om sex og lyster, andre skal tage tilløb.

Et godt sted at starte, når du gerne vil kommunikere verbalt, er ved at sige dine konstateringer højt:

 • “Det er virkelig dejligt, når du kysser mig der”
 • “Jeg kan godt lide, når du holder mig tæt”
 • “Min krop bliver helt varmt, når du rører mig på lænden”

Start en åben samtale ved at fremhæve det positive frem for det negative med sætninger som “Jeg kan godt lidt det her” i stedet for “Jeg kan ikke lide, når du gør det her”.

Det kan hjælpe dig til at blive tryg i din kommunikation, så du får nemmere ved at udtrykke eksempelvis lyster og fantasier, som forhåbentlig giver en åben dialog mellem dig og din partner.

Dyne, hovedpuder og lysestager på gulvet

Kommunikation EFTER sex

Det næste er virkelig givende for jeres forhold, selvom det kan virke en smule usexet:

Feedback.

Først og fremmest handler det ikke om at give karakter eller om at blive enige om, hvad I skal øve jer på til næste gang.

Derimod handler det om at fortælle, hvad du synes var dejligt eller frækt. Det kan også være, det fik dig i humør til at udforske noget mere eller hvad det end måtte være.

Var der noget, I afprøvede, men som I ikke behøver at gentage, kan du også fortælle det.

Pointen er: Tal om det.

Sæt ord på, hvad du oplevede, så I sammen kan finde ud af, hvad der fungerer for jer.

Det behøver på ingen måde være lige bagefter, når I ligger trætte og småslumrer. Du kan skrive det i en sms dagen efter, på en post-it som din partner finder senere eller noget helt tredje.

Det er altid dejligt at blive rost, specielt hvis du har gjort dig umage for at tilfredsstille din partner. Det har også den bonuseffekt, at du får lyst til at gøre det igen. Og igen og igen og…

Post-its med tekst

Hvor skal jeg starte?

Hvis du gerne vil have en hjælpende hånd til at komme i gang med at tale dig til et bedre sexliv, har vi fire forskellige idéer, som er oplagte at bruge for at få samtalen til at flyve.

Massage og kærtegn

Dæmp lyset, bed din partner om at tage trøjen af og start med at fordele den bløde massageolie i dine hænder, inden du begynder at kærtegne.

Når I begge er afslappede, og massagen er godt i gang, kan fortælle om en af dine fantasier eller noget du særligt godt kan lide, din partner gør ved dig.

Du kan også inddrage blindfold eller en kildefjer for en mere sensuel oplevelse.

Det er ofte nemmere at tale om de lidt mere sårbare emner, når der ikke er fuldt dagslys, og det er muligt at undgå direkte øjenkontakt.

Kildefjer, massageolie og blindfold på et bord

Erotisk brætspil

Med et spil på bordet er I fælles om det ukendte bag kortene, så I både deler spændingen og nysgerrigheden.

Spillet You & Me indeholder 90 kort, som deles op i “Ham” og “Hende”. Det populære spil findes nu også i en dansk udgave - Dig og Mig.

I skiftes til at slå med terningen, som bestemmer hvilket kort, der skal trækkes. Kortet indeholder forskellige idéer, forslag og aktiviteter, som også kan være med til at kickstarte jeres kommunikation. I har mulighed for at inddrage timeglasset, hvis et af kortenes forslag skal have en tidshorisont.

Æske, kort, timeglas og tegning på et bord

Sexlegetøjsbokse til par

Som det oplagte sted at starte en sjov og god samtale om sex, er der flere forskellige sexlegetøjsbokse at vælge i mellem.

Jeres samtale starter allerede, når I skal udvælge hvilken boks, der passer til jer, og den fortsætter, når I sidder med den foran jer på sengen, og I skal til at udforske de forskellige produkter.

Når I har afprøvet sexlegetøjet, er det oplagt at tale om, hvad der virkede for jer hver især og sammen.

Hvem ved, måske I skal udforske mere i den retning?

Tre æsker med sexlegetøj på et bord

Sexlegetøj til par

En kommunikationsåbner uden lige, er sexlegetøj.

Dippedutten kan både være helten eller skurken, for den er altid klar på at tage skylden, hvis ikke det gik som I håbede.

Hvis du nusser din partner med en kildefjer, er det nemmere at bede om at blive nusset lidt højere med fjeren end hvis du bruger dine hænder.

Det er genstanden, som bliver guide og derfor er det langt mindre sårbart at bede om noget andet eller mere, imens I er i gang.

Hvad I har lyst til at starte med er op til jer, men vi har selvfølgelig et par forslag klar.

En bulletvibrator er nem og diskret at have med under dynen og kan nydes i de fleste stillinger.

Er I nysgerrige på analleg, er det her butt plug sæt fra Amaysin oplagt.

Du kan også tage en lay on vibrator i den ene hånd og din partner i den anden og nyd, at den kan bruges i forskellige stillinger.

Buttplugs og vibratorer på et bord

Når du begynder at kommunikere omkring sex eksempelvis ved hjælp af en vibrator, vil du opleve, at du pludselig begynder at kommunikere mere ærligt og rummeligt andre steder i dit forhold.

Er du og din partner i zen i den intime del af jeres relation, kommer I også til at være mere åbne for nye tiltag og udvikling i forholdet.

Sex bliver bedre, når du taler om det.

Rigtig god fornøjelse!

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 599 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS