Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
  • Hurtig og diskret levering
  • Fri fragt ved køb over 599 kr
  • Vi er e-mærket
Et lille LELO massagelys, krystaller, glasflasker og en Buddha statue i bronze med en orange baggrundEt lille LELO massagelys, krystaller, glasflasker og en Buddha statue i bronze med en orange baggrund
Guides
Sexual Wellness Specialist
Sidst opdateret:22/06/2022

Tantra - Sexlivets krydderi

Indholdsfortegnelse

Når jeg støder på ordet tantra, tænker jeg helt automatisk på røgelsespinde, saronger med batikprint, østens filosofier og langsommelighed.

Men hvad med tantrasex? Hvordan udfolder det sig egentlig i praksis? Og skal man være særligt spirituel(la) for at hoppe med på vognen?

Hvis du også undrer dig over, hvad tantrasex er for en størrelse, så læs med, når jeg prøver at gøre os begge to lidt klogere på, hvad “sexlivets krydderi” rent faktisk smager af.

Tantra - hvad betyder det?

Ordet tantra er sanskrit for “væv”, og det passer meget godt med dets betydning om at væve alle de ting og oplevelser, der fylder i vores tilværelse, sammen til noget meningsfyldt.

Tantra er også forestillingen om energi, som løber gennem kroppen. Hvis du er hoppet med på yoga-bølgen, har du måske allerede hørt om chakraer.

Nøgen ryg og en masse små krystaller

Kroppen har nemlig 7 primære chakraer, som sidder i en nogenlunde lige linje som rygsøjlen. Det nederste chakra er rodchakraet, som sidder mellem kønsorganerne og anus, og øverst er krone chakraet, som sidder ovenpå på dit hoved.

Den seksuelle energi flyder gennem din krop og chakraer på samme måde som blodet løber i blodårerne.

Og apropos seksuel energi - lad os få svesken på disken.

Hvad er tantrasex?

For mange af os er sex noget meget fysisk. Det er berøring, svulmelegemer og kemiske reaktioner i hjernen.

Det er også muskelsammentrækninger, udskillelse af væsker og lyde produceret med eller af kroppen.

Men tantrasex er også åndeligt. Det er to modpoler, der mødes og deler hinandens energi. Ying møder yang.

Person holder et lys med begge hænder

I tantrasex bygger man på den seksuelle energi og nyder dens tilstedeværelse i kroppen. Er du kvinde, må du gerne få orgasme igen og igen, men er du mand, skal du helst undgå at få udløsning. Det er nemlig en måde at udlede energien på - den skal helst blive i kroppen.

Med træning og tålmodighed kan du lære at få orgasme uden at ejakulere. Og på den måde kan du komme igen og igen ligesom den kvindelige partner.

Massagelys, massageolie, kildefjer og små blomster ligger på en orange baggrund

Hvordan gør man?

Nogle har en forestilling om, at tantrasex er det rene kama sutra, men du behøver slet ikke bekymre dig om akrobatiske udfoldelser.

Hvis du gerne vil eksperimentere med tantrasex sammen med din partner, kan du med relativt få virkemidler skabe den rette stemning.

Ryggen af en person, der holder en kildefjer over hovedet

De fysiske rammer

Sørg for, at soveværelset (eller hvilket rum I nu engang vil udforske i) er rent og ryddeligt. Det er også en god idé at tjekke om temperaturen er tilpas. Det skal ikke være så varmt, at I smelter væk, men varmt nok til, at I ikke fryser uden tøj på.

For at få sanserne i spil kan du eksempelvis tænde en røgelsespind, et duftlys eller et massagelys. Måske har du også lyst til at sætte noget blid musik på.

Du kan også sørge for, at der er lidt mad og drikke til stede. I tantraens verden er der bestemte madvarer som fx. kød og fisk, som passer til arrangementet og faktisk også vin, som symbol på kroppenes beruselse.

I kan altså skylle oplevelsen ned med et glas god Barolo.

Tændte massagelys og en massageolie står i en trækasse

Lad energien flyde

Når de fysiske rammer er på plads, kan du og din partner gå i gang med det, det egentligt handler om.

I kan sætte jer tæt sammen for at blive fuldstændigt forbundet. Den ene af jer kan sætte sig i skrædder- eller lotusstilling (typisk manden i et m/k forhold), og den anden kan sætte sig ovenpå med benene rundt om partnerens krop, så jeres ansigter vender mod hinanden.

Nogle mediterer inden - det behøver I ikke, hvis det ikke er sagen, men I slipper ikke for at komme i ægte kontakt med hinanden.

Når I sidder sammen, så sørg for at holde øjenkontakten og læg evt. en hånd på hinandens hjerter. Prøv om I kan synkronisere jeres vejrtrækning, så den flyder ubesværet på samme måde hos hver af jer.

På samme måde vil energien flyde.

Person ligger på maven med et tændt stearinlys på ryggen

Nyd hinanden

Når I er forbundet med hinanden, er I klar til at have sex.

Og husk, at det altså ikke er ensbetydende med kaste sig direkte ud i penetration.

Hvorfor ikke nyde den forbundethed I har skabt, mens I giver hinanden massage, en masse blide kærtegn med en kildefjer, dybe kys og langsommelig forkælelse.

Tantrasex er ikke overstået på tyve minutter. Det kan sagtens tage flere timer, så bare tag jer god tid til at give jer hen til hinanden.

Målet er ikke at få orgasme. Som jeg kort var inde på før, skal manden helst undgå at ejakulere.

Men igen - det er bare HELT op til jer, om det giver mening. Jeg er sikker på, at I sagtens kan få en skøn og tantra-agtig oplevelse, selvom der er udløsning.

Tændte massagelys, massageolie og buddha figurer

Er tantra for alle?

Du behøver hverken tro på eller praktisere østlige filosofier. Du behøver heller ikke overgive dig til røgelse og meditationer, hvis det bliver for langhåret for dig.

Jeg tror på, at man skal gøre det, der virker. Det, der giver mening for dig.

For mig giver det mening at håndplukke de ting, der synes attraktive. Langsommeligheden, nærværet og forbindelsen til enten mig selv eller en partner.

Der kan hurtigt gå rutine i både solo sex og onsdagsknald, så for mig er den tantriske tankegang en reminder om, at sex er meget mere end at jagte et klimaks. Det handler om rejsen, ikke destinationen, du ved.

Et tændt massagelys, en massageolie og en kildefjer, der ligger i en trækasse

Salt, peber og tantra

Der er mange måde at forny og udvikle sig selv på.

Du kan gå til frisøren og få en ny frille. Du kan lære spansk på aftenskolen, hvis du har uanede mængder af overskud.

Du kan også forbedre de ting i livet, som allerede fungerer - man behøver jo ikke opfinde den dybe tallerken hver gang.

Det kan være, du prøver at komme et stykke mørk chokolade i din chili con carne. Eller at du besøger en ny taverna, næste gang du holder endnu en sommerferie på Kreta.

Men hvad gør du i soveværelset? Husker du, at sexlivet også nogle gange skal have nyt krydderi?

Det kan du tilføje på mange måder. Sinfuls Tantra Boks er oplagt (og anbefalelsesværdigt!), men du kan også udforske rollespil, fetisher og du har nok gættet rosinen i pølseenden, nemlig tantra.

Og jeg siger det lige en gang til for prins knud.

Håndpluk de elementer, der giver mening for dig (og din partner). Om det er duftlys, langsommelighed, øjenkontakt eller helkropsorgasmer, så leg med de muligheder, som det giver.

En kildefjer, en Buddha figur, to flasker og små krystaller, der står sammen
Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket

Levering

Sikker betaling

Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

Alle modeller er over 18.

Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS