Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 599 kr
 • Vi er e-mærket
To personer der ligger sammen To personer der ligger sammen
Sexual Wellness
Copywriter
Sidst opdateret:17/08/2023

Taler vi samme kærlighedssprog?

Indholdsfortegnelse

Alle mennesker længes efter forskellige ting i de nære relationer og parforhold. Og det er her, de fem kærlighedssprog kommer ind i billedet. Du kan nemlig bruge den viden til at blive klogere på, hvad der er vigtigt for dig, og hvad der er vigtigt for din partner.

Kigger vi på det udefra, kan vi se, at Danmark er et land med lykkelige parforhold. Det er faktisk hele 4 ud af 5, der er glade for deres nuværende forhold. Og så er vi oven i købet gode til at sige det højt til vores partner.

Som du måske allerede ved, dækker de fem kærlighedssprog over: Anerkendende ord, kvalitetstid med hinanden, fysisk berøring, tjenester og gaver.

Men hvilke kærlighedssprog bruger vi mest?

To personer der står tæt sammen

Vi udtrykker alle kærlighed forskelligt

Hele 36 procent af danskere i et parforhold fortæller dagligt deres partner, at de elsker dem. Men udover de tre små ord er der også andre måder, vi udtrykker vores kærlighed på.

Ifølge Sindex er der bred enighed blandt danskerne om, hvilke tre kærlighedssprog der betyder mest for os.

Fysisk berøring, anerkendende ord og kvalitetstid er nemlig de mest værdsatte udtryk for kærlighed.

Fysisk berøring er en meget tydelig måde at udtrykke vores kærlighed på. Et varmt kram, et ømt kys eller en kærlig hånd på armen kan sige mere end tusind ord. Det er som om, vores kroppe taler et særligt kærlighedssprog, der bringer os tættere sammen.

Anerkendende ord dækker over en bred vifte af tilkendegivelser. For selvom det er oplagt at tro, at det indebærer en konstant strøm af søde ord, kærlighedserklæringer og endeløs ros af ens personlighed, kan det også dække over langt mindre malende ord, men lige så vigtige budskaber. Nogle af dem bliver måske først tydelige, jo bedre du lærer din partner at kende.

Kvalitetstid handler om at være nærværende og virkelig lytte til hinanden. At skabe tid til at være sammen uden forstyrrelser og nyde hinandens selskab, er som at bygge bro og skabe dyrebare minder.

Så selvom en blomsterbuket eller en lille tjeneste kan være en fin gestus, så er det ikke den direkte vej til danskernes hjerte.

To personer der går en tur imens at de smiler og griner

Rør ved mig

Ifølge Sindex er fysisk berøring det kærlighedssprog, som flest af os danskere skal bede om.

Det er nemlig 9 ud af 10 som synes, at intimitet er virkelig vigtigt for et velfungerende parforhold. Faktisk er det så vigtigt, at det påvirker os negativt, hvis der går lang tid imellem vi er intime med vores partner.

Intimitet handler om at skabe en dyb og nærværende forbindelse. De fysiske udtryk for kærlighed i løbet af en travl hverdag, er et tydeligt tegn på, at man stadig er hinandens.

Mangel på intimitet og fysisk kontakt kan have en negativ effekt, især hvis der går lang tid imellem intime øjeblikke med vores partner. Det kan føre til følelsen af afstand, ensomhed eller frustration. Derfor er det vigtigt at prioritere intimitet i et parforhold og finde måder at opretholde en form for fysisk kontakt på.

Når vi taler om fysisk berøring som et kærlighedssprog, dækker det over en bred vifte af nuancer og variationer. Det omhandler for eksempel kærtegn, kys, kram, seksuelt intimitet, massage, holde i hånd og kropligs nærhed.

Her er det vigtigt at huske, at forskellige mennesker har forskellige præferencer, selvom de har samme kærlighedssprog. Det er vigtigt at kommunikere åbent og respektere hinandens ønsker og grænser for at skabe en tilfredsstillende og givende oplevelse af fysisk nærhed i parforholdet.

Let's Talk About Sex - The Game

Psst! Mangler du en sjov, kærlig og anderledes måde at sætte samtalen i gang? Vi har udviklet Let’s Talk About Sex – The Game, der indeholder 52 spørgsmål om intimitet og sex.

Om undersøgelsen: Sindex by Sinful

Sindex by Sinful er baseret på en international undersøgelse foretaget af Cint på vegne af Sinful samt salgsdata fra Sinful. Undersøgelsen er udført i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Frankrig og Storbritannien med 2.000 respondenter fra hvert land.

Data er indsamlet fra den 17. maj til 8. juni 2022.

Læs mere på Sindex by Sinful, hvor vi hvert kvartal (til og med 2023) afslører nye, spændende resultater fra undersøgelsen.

Vil du høre, hvad andre har at sige om emnet?

Emil Thorup og IvanSito taler om deres egne og danskernes kærlighedssprog.

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 599 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS