TickHurtig og diskret levering
TickFri fragt ved køb over 499 kr
TickVi er e-mærket
 • TickHurtig og diskret levering
 • TickFri fragt ved køb over 499 kr
 • TickVi er e-mærket
Mørkhåret person bliver bundet i bondagerebMørkhåret person bliver bundet i bondagereb
Nyheder
Copywriter
Sidst opdateret:16/10/2023

Frigørende fantasier: Jeg har lært at lytte til mig selv

Indholdsfortegnelse

Har du en fantasi, som du endnu ikke har udlevet, selvom du gerne vil? Sådan var det også for Jeanette.

Hun havde udforsket blid bondage* en smule, været nysgerrig og opsøgende, men det var først i 2022, at hun fik sin første oplevelse som reb-model.

*Bondage er også kendt som fiksering eller fastspænding. Det betyder at fastgøre kroppen og behøver ikke have noget med smerte eller dominans at gøre.

Person med langt mørkt hår og lukkende øjne bliver bundet i bondagereb af en anden person

Det handler om at mærke efter

Den første reb-oplevelse var også den, der lærte hende, hvor vigtigt det er at mærke efter i sig selv.

- Jeg har egentlig en godtroende indstilling til mange ting, og jeg vælger altid en positiv og imødekommende tilgang. Sådan var det også første gang jeg skulle bindes af en rigger. Dengang medførte den imødekommende del af mig, at jeg bare fulgte hans idé, fordi jeg var nysgerrig, uerfaren og gerne ville opleve det.

Det var først bagefter, at det gik op for Jeanette, at det egentlig ikke havde været på hendes præmisser.

- Det handlede mere om fiksering, underkastelse og magt end om rebene. Fordi han var meget mere erfaren end mig, var der en masse indforstået fra hans side, som jeg ikke kendte til. Så jeg følte mig egentlig mere som et stykke kød end et menneske. Og det var ikke rart.

Siden da har det været vigtigt for Jeanette at have en form for samhørighed med sine partnere, så hun ved, at de ser hende som ligeværdig.

- Når det er mig, der hænger der, så er det også mig, der er centrum, og derfor mig, der bestemmer hvor meget eller hvor lidt, der skal ske. Det er min krop, og det er kun mig, der kan mærke, hvordan det føles. Det respekterer en rigger, der er dygtig til sit håndværk. Den type rigger ved godt at modellen har det sidste ord.

Nærbillede af et ben, der har mærker efter et bondagereb

Sikker i min femininitet

Det er enormt sårbart at overgive sig til et andet menneske, særligt når du har givet den person magten til at binde dig.

Men magten ligger netop i overgivelsen, for det er din egen beslutning. Styrken er at stole på dine evner til at kommunikere dine behov og, at en partner tager din sikkerhed og dine grænser alvorligt.

Det sker først og fremmest gennem en samtale om grænser og lyster, inden der overhovedet bliver bundet et råbåndsknob. Dernæst handler det om at gå langsomt frem og lære hinanden at kende.

- Jeg har min egen ryg, og det er mit ansvar at respektere mine grænser. Det er jo mit velbefindende, der er afgørende for at den oplevelse, vi deler, bliver en succes. Og det har jeg lært med tiden. Jeg føler mig enormt sikker i min femininitet, efter jeg er begyndt at stå så tydeligt ved mig selv.

Det er blevet klart for Jeanette, hvilke typer rigger der passer til hendes behov. For én ting er fysisk tiltrækning, noget andet er mental tiltrækning. Hun vil ikke gå på kompromis længere.

- Hulemandsmentalitet synes jeg slet ikke er spændende. Jeg vil have en partner, som aktivt spørger ind og lytter. Det handler ikke om at være størst og stærkest, men om at møde hinanden i øjenhøjde, inden vi aktivt vælger at skifte roller.

Person hænger med hoved nedad i bondagereb

Jeg får den vildeste powerfølelse

Jo mere erfaren Jeanette er blevet, jo mere har hun fundet sig selv i rollen som rebmodel. Det handler nemlig ikke kun om, at hun skal udleve en fantasi, men også om at være tro mod sig selv og egne grænser.

- Den form for power jeg føler i rebene, den får jeg ikke andre steder. Jeg begyndte egentlig på det her med reb, fordi jeg var nysgerrig. Opdagelsen har været, at rebene inviterer mig til at stå ved mig selv. Og det har virkelig været en læringsproces for mig. I starten skulle jeg lige tage mig sammen til at fortælle, hvis noget var for stramt, eller min finger sov, men nu siger jeg det uden at tøve.

For Jeanette er power-følelsen blevet en del af hende og noget, som hun aktivt bruger i sin hverdag. Hvor hun tidligere kunne have svært ved at sige fra, er det i dag meget nemmere, fordi hun ved, hvor vigtigt det er at have sig selv med i de ting, hun laver, uanset om det er arbejde eller fritid.

Nærbillede af en mørkhåret person, der har mærker på sit bryst efter bondagereb

Krigsmærkerne er minder

Som reb-model er det næsten umuligt at undgå at få mærker på kroppen. Det kan både være markeringer fra rebene, blå mærker eller endda et sår, hvis det har gået vildt for sig. Typisk forsvinder de fleste dog igen.

- Når jeg er i rebene, kan jeg godt lide at kæmpe aktivt imod. Der går simpelthen en overlevelsesmekanisme i gang, som jeg elsker at opleve. Jeg kæmper for mig selv, for at se om jeg kan komme fri, og på et tidspunkt vælger jeg måske at overgive mig. Det kan godt give fysiske mærker, men det ser jeg som krigsmærker, der minder mig om, at jeg stod op for mig selv.

Det har også betydet, at andre har set mærkerne og spurgt ind til, om hun er kommet til skade.

Her fortæller hun åbent om, hvordan hun har fået dem.

- De fleste bliver enormt nysgerrige, og vil gerne vide mere om at være reb-model. Men der er også nogle, der er skeptiske. Det er som regel dem, der ved meget lidt om det i forvejen. De forveksler det med sex og masochisme og tror, at det er en dysfunktionel magtkamp, som jeg er blevet lokket til at prøve.

Jeanette har hørt alle fordommene og ved, at det mest af alt handler om misinformation og manglende viden.

- Jeg er så glad for at være her, hvor jeg er i dag. Det har givet mig så meget at være en del af reb-miljøet. Der findes få steder, hvor der er så meget respekt for hinanden, som der er her.

Vil du høre om riggeren Absalon, som er ham, der binder Jeantte på billederne? Lær ham bedre at kende lige her.

Nærbillede af et ben, der har mærker efter bondagereb

Lignende blogindlæg

  Tilmeld dig Sinfuls nyhedsmailFå 10% rabat på dit næste køb

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  TickHurtig og diskret levering
  TickFri fragt ved køb over 499 kr
  TickVi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS