Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 599 kr
 • Vi er e-mærket
En kvinde bader i rosenblade omgivet af roserEn kvinde bader i rosenblade omgivet af roser
Guides
Content Specialist
Sidst opdateret:28/06/2024

Sådan holder du det friskt dernede: Den ultimative guide til intimhygiejne

Indholdsfortegnelse

Lad os tale om noget, vi alle tror, vi ved noget om, men som vi måske ikke taler nok om: intimhygiejne.

Det virker muligvis som én af de ting, hvor vi blot skal bruge vores almindelige sunde fornuft. Men når det handler om, hvordan vi holder det friskt og fantastisk dernede, er der er altid noget nyt at lære.

Så sæt dig godt til rette og læs med videre, når vi giver dig tips og tricks til, hvordan du føler dig ren og selvsikker. Vi tager et frisk skridt ad gangen!

Det grundlæggende: Sådan holder du intimområdet rent

Lad os først få det grundlæggende på plads. Intimhygiejne starter med regelmæssig vask. Men tøv en kende! Før du griber fat i den fine blomsterduftende sæbe, så lad os lige tage en hurtig snak...

Vaginaens selvrensende superkraft

Vidste du, at skeden er selvrensende?

Skeden opretholder en delikat pH-balance, der skaber et miljø, hvor gode bakterier trives og dårlige bakterier ikke har en chance. Vulvaen er dog ikke selvrensende og har således brug for lidt velfortjent omsorg.

For at rengøre vulva ordentligt skal du sprede skamlæberne og forsigtigt rengøre omkring folderne. Glem endelig ikke stjernen, der skinner klarest i dine nydelsesseancer - klitoris. Når du renser klitoris, især hvis den har en hætte, skal du forsigtigt skubbe hætten en smule op for at rense nedenunder.

Ved at holde ydersiden ren og respektere indersidens naturlige pH-balance sikrer du, at alt forbliver godt og sundt dernede.

Den magiske pH-balance

Apropos pH-balance, hvilken rolle spiller den egentligt? Skeden har et naturligt pH-niveau, der er lidt surt og ligger på omkring 3,8 til 4,5.

Denne surhedsgrad hjælper med at holde de dårlige bakterier på afstand. Bruger du skrappe sæber, kan det forstyrre balancen og føre til irritation eller infektioner.

Så når du køber intimvask næste gang, skal du kigge efter dermatologisk testede produkter med etiketter, der fremhæver pH-balancen.

Tør dig i den rigtige retning - forfra og bagud, så går det ikke galt!

Det virker måske ret elementært, men det er vigtigt at vide, hvordan man tørrer korrekt.

Du bør altid tørre forfra og bagud. Gør du det, forhindrer du overførsel af bakterier fra anus til vagina, hvilket reducerer risikoen for infektioner.

Hav nogle vådservietter ved hånden til de øjeblikke, hvor du har brug for lidt ekstra friskhed på farten.

Brazilian trimmet eller helt naturlig?

3 kvinder side om side med forskellige trimmeredskaber og en rose

Lad os aflive en upopulær myte: Du behøver ikke at barbere eller vokse alt af for hygiejnens skyld - dit kønshår er ikke beskidt. Det har faktisk et formål - at udgøre en slags barriere mod friktion og infektioner.

Uanset hvad, er det et personligt valg, og hvad enten din stil er at rocke en Brazilian, en pænt trimmet have eller en fuld busk, er det alt sammen godt, så længe du holder dit intimområde rent.

Hvis du trimmer eller barberer dig, skal du huske at bruge rene, skarpe redskaber som f.eks. barberblade for at undgå irriteret hud og snitsår.

Barbercremer eller -geler kan give et glat glid og hjælpe med at forhindre udslæt. Og hvis du besøger en salon for at få voksbehandling, så sørg for, at de følger en ordentlig hygiejnepraksis.

Pleje før og efter leg

Nu til det emne, vi alle elsker - sex! Lad os tale om pleje før og efter leg. Uanset om du leger med dig selv eller er sammen med en partner, vil disse tips få dig til at føle dig frisk og fantastisk tilpas, samtidig med at de holder dig sund og rask.

Før legen

Før nogen form for sjov kan begynde, er det et must, at hænderne er rene! Det er nok en selvfølge for de fleste, men rene hænder forhindrer uønskede bakterier i at dukke op steder, de ikke burde være.

Efter legen

Den efterfølgende pleje er lige så vigtig. At vaske sig efter sex handler ikke kun om at føle sig frisk; det er en sundhedsmæssig nødvendighed.  

Rens forsigtigt din vulva og dit intimområde med varmt vand og mild, uparfumeret sæbe. Dette hjælper med at fjerne eventuelle rester af glidecreme, væsker eller bakterier, hvilket reducerer risikoen for infektioner som blærebetændelse og skedesvamp.

Den gyldne regel: Tis efter sex

Apropos infektioner i underlivet, så er der en gylden regel: Tis altid efter sex. At tisse hjælper med at skylle de bakterier ud, der måtte have fundet vej til urinrøret i kampens hede, hvilket reducerer risikoen for urinvejsinfektioner betydeligt. Det er et lille investering, der giver store afkast til dit intime sundhed.

Rent legetøj = glad legetid

Hvis du er fan af sexlegetøj, er grundig rengøring ikke til forhandling. Brug et godt rengøringsmiddel eller mild sæbe og vand til at rengøre dit sexlegetøj før og efter brug. Det holder det i topform og fri for ubehagelige bakterier. Husk at tørre det grundigt, før du opbevarer det et rent og tørt sted. Dit legetøj vil takke dig, og det vil din krop også!

Pleje under menstruation

Menstruationsprodukter

Det er tid til at tale om den månedlige gæst: Menstruationen. Under din menstruation, er det endnu vigtigere at holde dig ren. Dette gælder, uanset om du bruger tampon, bind, menstruationstrusser eller menstruationskop.

Hygiejnebind

Hygiejnebind er nemme at bruge, men husk at skifte dem med et par timers mellemrum, uanset hvor let blødningen er. På dage med kraftigere blødning kan det være nødvendigt at skifte dem ud oftere. At holde det friskt dernede hjælper til at undgå lugtgener, og får dig til at føle dig godt tilpas.

Tamponer

Tamponer er et populært valg, men kræver lidt mere håndtering. Skift dem hver 4. til 6. time for at undgå ubehag. Og husk, at ingen tampon bør sidde mere end 8 timer - så sæt en påmindelse til, hvis du har brug for det!

Menstruationskopper

Menstruationskopper er en miljøvenlig løsning og kan rumme mere end tamponer eller bind. Rengør dagligt din kop efter brug med varmt vand og mild sæbe. Når din menstruation er overstået, kan du rense koppen grundigt ved at koge den i vand i et til to minutter. Det holder den hygiejnisk og klar til næste cyklus.

Husk: Din krop udretter faktisk noget fantastisk, så husk at give den den omsorg, den fortjener!

Elsk dit lingeri

Hvem elsker ikke lidt lækkert lingeri? Men til hverdagsbrug er åndbare stoffer som bomuld dine bedste venner. Gem de smarte, syntetiske trusser til særlige lejligheder, og gå efter en mere enkel løsning til hverdag.

Bomuld tillader luftcirkulation, hvilket reducerer ophobning af fugt, som er grobund for bakterier.

Pro tip: Skift undertøj dagligt (eller oftere, hvis det er nødvendigt), og overvej at sove nøgen om natten for at lade din hud ånde.

Lyt til din krop

En rose, der bliver vandet

Uanset om det drejer sig om din menstruationsrutine, pleje af kønsbehåring eller blot daglig vedligeholdelse, så gør lidt opmærksomhed en stor forskel.

Lyt altid til din krop. Hvis du mærker, at der er noget, der ikke føles rigtigt, skal du ikke tøve med at kontakte sundhedsfagligt personale. De kan vejlede dig og sikre, at alt er præcis, som det skal være. Regelmæssige tjek er en god måde at holde styr på din intime sundhed.

Elsk din krop og husk, at intimhygiejne handler om at føle sig godt tilpas og holde sig sund. Så gå ud og vær fantastisk, og pas godt på dit intime jeg!

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 599 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS