TickHurtig og diskret levering
TickFri fragt ved køb over 499 kr
TickVi er e-mærket
  • TickHurtig og diskret levering
  • TickFri fragt ved køb over 499 kr
  • TickVi er e-mærket
Illustration af klitorisser på en pink baggrundIllustration af klitorisser på en pink baggrund
Nyheder
Sexual Wellness Specialist
Sidst opdateret:12/01/2022

Klitoris på hjernen

Indholdsfortegnelse

ENDELIG har forskere kortlagt, hvilken del af hjernen, der er forbundet til det kvindelige lystmekka klitoris. Og ja, det er nødvendigt med et endelig i begyndelsen og ja, det er også nødvendigt med caps-lock.

Det er nemlig 16 år siden, at det samme blev undersøgt hos mænd!

Så lad os lige allesammen drage et lettelsens suk over, at vi er et skridt tættere på ligestilling.

Hvad ved vi nu om klitoris?

Så hvad er det lige helt præcist, forskerne har undersøgt?

Jo ser du, de har lavet en undersøgelse af 20 skønne og raske kvinder i alderen 18-45 år for at finde ud af, hvilken del af hjernen, der er forbundet til klitoris.

Til det har de brugt et specialdesignet apparat, som benytter lufttryksstimulering. Og her har vi den eneste gyldige grund til, at det har taget 16 år at komme frem til et endeligt svar.

Det har nemlig ikke været muligt at få et retvisende billede med brug af andre genstande. Det har været nødvendigt med en ultra præcis stimulering af klitoris, og det er jo det en lufttryksstimulator er ekspert i.

Det kender vi alt for godt her hos Sinful, og det kommer du også til, når du har læst indlægget færdigt.

Tilbage til kvinderne. De blev nemlig udsat for lufttryksstimulering, alt imens deres hjerneaktivitet blev registreret i en MR-skanner. Og den skanning viste altså, at klitoris er forbundet til det, man kalder hjernens somasentoriske cortex.

Det er den del af hjernen, som registrerer sanseindtryk som berøring. Og når man berører klitoris (og penis for den sags skyld), så er det faktisk samme del af hjernen, der aktiveres, som når man rører sig på hoften.

Illustration af hjerne

Ny viden om klitoris - hvad skal vi med den?

Okay, så nu er vi helt klar over, hvilken del af hjernen, der påvirkes, når klitoris stimuleres. Men har det egentlig nogen betydning?

Det har det, når man spørger Christine Heim, medforfatter af studiet og professor i medicinsk psykologi ved Charité University Hospital i Berlin. Til AFP fortæller hun, at den nye viden kan bidrage til behandling af både traumer og seksuel dysfunktion.

Ifølge TV2, så mener den ledende overlæge på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital, Astrid Højgaard, at det også er et skridt for ligestillingen.

At det netop er stimuli af klitoris, som studiet har fokuseret på, og ikke penetration eller samleje, kan nemlig være med til at nedbryde den orgasmekløft, som er mellem mænd og kvinder.

Ser man på heteroseksuelle forhold, så får 95% af mændene nemlig ofte eller altid orgasme under samleje, men for kvinder er det kun 65%.

Hånd holder fast i lagnet

Nye boller på suppen

Apropos orgasmekløft, så ved vi, at 80% af kvinder ikke får orgasme ved penetration. Det er altså 4 ud af 5, mine damer og herrer!

Derfor er den nye fokus og dermed anerkendelse af klitoris og stimulering heraf super kærkommen.

Og studiets resultat giver også håb for fremtidens orgasmer.

Astrid Højgaard beskriver forbindelsen mellem hjernen og klitoris som en motorvej. Og den vej har man indflydelse på.

“Ved stimuli er det muligt at styrke motorvejen, som kan føre sansesignalerne op til hjernen," fortæller hun til TV2 Nyhederne.

Det var faktisk ganske tydeligt i undersøgelsen, at det påvirkede område i hjernen var mere udviklet hos de forsøgspersoner, som var meget seksuelt aktive.

Illustration af motorvej

Din helt egen E45

Forhåbentlig har du fået både lyst til og mod på at styrke motorvejsforbindelsen i din egen krop. Jeg har i hvert fald fyldt benzin på til noget af et roadtrip!

Men inden vi ser nærmere på udvalget at de køretøjer, der får dig fra Ah til Oh, får du lige muligheden for at blive endnu klogere på de populære klitoris stimulatorer. Du kan nemlig læse meget mere om de to mest populære mærker Womanizer og Satisfyer i deres helt egen ultimative guide.

Hvis du allerede er helt med på, hvordan en lufttryksstimulator virker, så læs endelig videre.

Den populære

Kører du i stedet i den populære Peugeot 208, så er Satisfyer Pro 2 Next Generation Klitoris Stimulator dit bedste match. Man kan næsten ikke sige sexlegetøj uden at sige Satisfyer, og den lille mirakelmager er efterhånden blevet allemands(kvindes)eje.

Hånd holder en Satisfyer Pro 2 Next Generation

Den lækre

Er du lidt mere lidt lædersæder, varme i rattet og BMW logo på kølerhjelmen, så bør du tjekke LELO Sona Cruise 2 Klitoris Stimulator ud. Den er lækker, den er klassisk, og så får den dig altid til din ønskede destination.

Hånd holder en lilla LELO Sona Cruise 2

Den eksklusive

Sætter du dig kun bag rattet i en Rolls Royce, er det en Womanizer Premium 2 Klitoris Stimulator, du skal klikke hjem. Det er nok de færreste af os, der har sådan en stående i garagen og en mindre bil kan altså også gøre det. Men du er med på, hvad jeg mener - det bliver ikke bedre end en Womanizer.

Hånd holder en sort Womanizer Premium 2

Spænd sikkerhedsselen og gør dig klar

Det kræver næsten en skål, ikke?

Et hurra for forskning, der har ligestilling for øje. Et hurra for, at det rent faktisk er muligt at træne forbindelsen til hjernen, så din helt egen motorvej bliver uden køer og vejarbejde. Og et længe leve lufttryksvibratoren for at gøre træningen så fandens fornøjelig.

God tur og god fornøjelse!

Blå himmel og ben i klipklapper
Tilmeld dig Sinfuls nyhedsmailFå 10% rabat på dit næste køb

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

TickHurtig og diskret levering
TickFri fragt ved køb over 499 kr
TickVi er e-mærket

Levering

Sikker betaling

Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

Alle modeller er over 18.

Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS