Guides

Sprøjteorgasmer – sådan gør du

Ja, det er rigtigt – kvinder kan også lære at sprøjte. Alle kvinder endda, ifølge orgasmeekspert Katrine Berling. Vi har samlet en række gode råd, så du kan komme godt i gang med at få sprøjteorgasmer – enten alene, ved at bruge en G-punktsvibrator eller sammen med en partner.

Er du klar til at gå i gang? Så kaster vi os ud i det:

Slap af

Første skridt, hvis du gerne vil opnå en sprøjteorgasme, er at være godt forberedt. Mange er kvinder bekymrer sig om, hvad det er for en væske, der kommer ud, hvor meget der kommer osv. De bekymringer kan blive en mental barriere, du opsætter for dig selv, som gør det sværere at nå sprøjteorgasmen. Derfor er det vigtigt, at du er afklaret med, at væsken kommer. Hav evt. et håndklæde i nærheden for en sikkerheds skyld, så du er forberedt på, at det kan gå hen at blive vådt.

Kobl af fra hverdagens gøremål, og skab en god stemning, der kan hjælpe dig med at slappe af. Tænd evt. nogle stearinlys, og giv dig god tid til rigtigt at mærke dig selv. Det er vigtigt at være godt afslappet, når du begynder, så vil du måske have glæde af at nyde og forkæle dig selv lidt inden.

Stimulér og nyd

Det en god idé at sætte god tid af, når du vil eksperimentere med sprøjteorgasmer, så du ikke har følelsen af at skulle skynde dig.

Det kan nemlig godt tage lidt tid og indsats at nå dertil, hvor det er virkelig dejligt. Du, eller din partner, finder dit G-punkt ved at føre en finger op i skeden, med håndfladen vendt opad (mod navlen), og efterfølgende lave ”kom her-bevægelser”. Du bør kunne mærke et fremspring, der har en anden tekstur end resten af g-punktskedevæggen. G-punktets placering varierer fra kvinde til kvinde, men de har ofte en “svampet” tekstur eller kan føles lidt som overfladen af en valnød. På samme måde varierer G-punkters størrelse også samt omfanget af den nydelse, forskellige kvinder får.

Det er værd at bemærke, at hvor nogle kvinder nærmest flyder over af nydelse, når deres G-punkt bliver stimuleret, er andre nærmest upåvirkede, og nogle kan endda finde det irriterende. Uanset hvilken gruppe du hører til, så er det vigtigt, at du vænner dig til at få dit G-punkt rørt og stimuleret, hvis du vil eksperimentere med kvindelig ejakulation, som sprøjteorgasmer også kaldes.

Du kan enten bruge dine fingre, din partners fingre, en specialdesignet G-punktsvibrator (som f.eks. Fun Factory’s Delight) eller forskellige sexstillinger til at stimulere dit G-punkt. Hvis I vælger at stimulere G-punktet igennem sexstillinger, så kan du prøve at ride ham, mens du har ansigtet rettet mod hans fødder, så du kan læne dig tilbage og virkelig få stimuleret dit G-punkt.

Nej – det er ikke tis

Du kan godt få følelsen af, at du skal tisse, når du stimulerer dit G-punkt og vil lære at få sprøjteorgasmer. Ikke alle bryder sig om den følelse, og det kan være en fordel at gå på toilettet, inden du går i gang, så følelsen af at skulle tisse mindskes.

Fortsæt med stimulationen, selvom du føler, at du skal tisse, for følelsen bliver gradvist erstattet af stigende nydelse, jo længere du bliver ved. Det kan godt tage noget tid, før du får opbygget en intens følelse dybt i din skede, men når du når punktet, hvor du føler, at du er ved at få en orgasme, presser du dine bækkenbundsmuskler nedad, som når du skal tømme blæren. Hvis du gør det i stedet for at klemme musklen sammen, så har du større chance for at kunne sprøjte.

Hvor længe, hvor hårdt og hvor hurtigt G-punktet skal stimuleres, er forskelligt fra kvinde til kvinde, så forsøg dig frem. Det bedste du kan gøre, ifølge orgasmeekspert Katrine Berling, er at øve dig igen og igen:

Giv dig selv lov til bare at nyde stimulationen, og tænk, at det er helt okay, hvis ikke det lykkes i dag, for så sker det nok en anden dag. Hvis du er utålmodig, og hvis du bliver frustreret over, at det ikke sker med det samme, eller hvis du føler et præstationspres, så kan det ødelægge oplevelsen”, siger Katrine Berling.

Katrine understreger, at det ikke er sprøjtet i sig selv, der er godt ved disse dybe orgasmer, som så mange kvinder jagter. Det er derimod stimulationen af G-punktet og den G-punktsorgasme, man kan få, der kan få dig helt op at ringe. Væsken kommer ikke nødvendigvis i forbindelse med orgasmen. At sprøjteorgasme er blevet så “moderne”, kan være, fordi mange godt kan lide at have et tegn på, at det virker, når de stimulerer deres G-punkt.

Female ejaEn af de helt store guruer inden for sprøjteorgasmer er den amerikanske sexolog og forfatter Deborah Sundahl.

Hun har undervist i kvindelig seksualitet og sprøjteorgasmer i over 30 år og afholdt hundredvis af kurser, hvor hun lærer kvinder at sprøjte.

Hun har også udgivet flere undervisningsvideoer og bøger, som du kan finde på hendes hjemmeside eller købe på Amazon.