Oversigt

Bækkenbundskugler – hvilke skal du vælge?

Står du og skal købe bækkenbundskugler, men har svært ved at finde ud af hvilke? Er du bange for, at du vælger dem for store, for små eller for tunge? Det forstår vi godt, for der er efterhånden så mange forskellige at vælge imellem.

Kuglerne adskiller sig især fra hinanden på form, materiale, størrelse og vægt, og med de mange muligheder kan det være svært at vide, hvilke man skal vælge.

Begynder? Øvet? Ung eller ældre? 

Alle kvinder er forskellige. Nogle har aldrig lavet bækkenbundsøvelser, men har alligevel stærke bækkenbundsmuskler. Andre laver måske bækkenbundsøvelser hver aften, men er alligevel ikke så stærke. Derfor kan det også være svært at sige noget helt generelt om, hvilke kugler man skal vælge, hvis man er nybegynder eller øvet, ung eller gammel osv.

Hvordan ved man lige, om man skal vælge kuglerne med en diameter på 2,9 centimeter eller dem på 3,6 centimeter? Og hvordan ved man, om man skal vælge kugler, der vejer 28 gram eller 65 gram? Det er der desværre ikke et endegyldigt svar på, for alle kvinder er forskellige. Det vigtigste er blot, at kuglerne har en effekt. Og det vil de stort set altid have, lige meget hvilke du vælger. Selvom du føler, at du ikke skal anstrenge dig specielt med kuglerne – ja måske kan du slet ikke mærke dem – så vil de altid have en eller form for effekt. Så helt galt kan det aldrig gå.

Der er dog et par fakta omkring bækkenbundskugler, som du med fordel kan benytte dig af i jagten på dine bækkenbundskugler.

Jo tungere kuglerne er, jo sværere

Når du skal vælge dine bækkenbundskugler, er det vigtigt at lægge mærke til vægten. For jo tungere de er, jo sværere er de at holde oppe. De tungere kugler sætter naturligt nok større krav til dine bækkenbundsmuskler, så er du nybegynder eller har meget slappe bækkenbundsmuskler, skal du nok ikke starte ud med de allertungeste.

Jo mindre kuglerne er, jo sværere

Du tænker sikkert, at du skal gå efter nogle små kugler til at starte med, for de må da være nemmere at holde oppe. Men faktisk er det sådan, at jo mindre en diameter kuglerne har, jo større krav sætter de til din bækkenbund. Selvom du er nybegynder, kan kuglerne med den største diameter måske alligevel virke for store for dig. Hvis du føler, at de irriterer dig, og du allermest bare har lyst til at tage dem ud, så er de for store. Ikke alle har lyst til at starte med de største kugler, og det kan sagtens være tilfældet med dig.

Jo glattere overflade, jo sværere

Kuglernes overflade har også noget at sige, når du skal vælge dine bækkenbundskugler. Det gælder både materialet men også selve formen; om kuglen har riller, knopper eller om den er helt glat. Generelt er kugler af plast og stål glattere end silikone og derfor sværere at holde oppe. På samme måde er en kugle, som er lidt ujævn i overfladen, f.eks. Smartballs Teneo Duo fra Fun Factory, nemmere at holde oppe end en kugle, der er glat.

Unge kvinder har generelt en stærkere bækkenbund end ældre

Selvom de fleste unge kvinder ikke træner deres bækkenbund, så har de en naturligt stærkere bækkenbund end de lidt ældre kvinder. En ung kvinde har ikke været lige så seksuelt aktiv og har sikkert heller ikke født helt så mange børn som den ældre kvinde. Derfor behøver den unge kvinde, trods det at hun ikke har erfaring med bækkenbundskugler, ikke nødvendigvis vælge de største og letteste kugler.

Producenten LELO har lavet et sæt bækkenbundskugler til unge kvinder under 30, som ikke har født. De hedder Lelo Luna Beads Mini. De har helt samme vægt som de traditionelle LELO Luna-kugler, men til gengæld en mindre omkreds.

Hvis du har erfaring med bækkenbundstræning men ikke med bækkenbundskugler

Nogle af bækkenbundskuglerne i shoppen er specielt beregnet til begyndere eller let øvede. Men har du allerede nogen erfaring med bækkenbundstræning uden bækkenbundskugler, så kan det sagtens være, at du skal springe begynderkuglerne over og i stedet købe nogle for øvede. Selvom du ikke er vant til at bruge kuglerne, så vil din bækkenbund alligevel have en vis styrke.

Én kugle, to kugler eller et helt bækkenbundskuglesæt? 

Det er ikke kun vægt, diameter og materiale, som du skal overveje, når du køber bækkenbundskugler. Du skal også finde ud af, om du ønsker én kugle, to kugler eller et helt sæt med forskellige kugler og kombinationsmuligheder.

Nogle bækkenbundskugler består af kun én kugle. Én kugle skal naturligvis ikke lige så langt op som to kugler, og én kugle er derfor meget velegnet til nybegyndere eller bare til dig, der ikke ønsker, at det skal fylde så meget.

Langt de fleste bækkenbundskugler består af to kugler. Der findes dog også sæt, hvor der medfølger flere forskellige kugler, f.eks. LELO Luna, som består af fire forskellige kugler og én holder. Her har du mulighed for at bruge enten én eller to kugler, ligesom du også kan vælge den kombination af kugler, som passer bedst vægtmæssigt.

Der findes også et hele sæt af bækkenbundskugler – som f.eks. Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide – hvor du får 3 forskellige kugler. De 3 kugler har hver især forskellig form, vægt og størrelse, og det er derfor et perfekt sæt til dig, der ikke helt præcis ved, hvor stærk du er, eller for dig der gerne vil variere sin træning.

Bækkenbundskugler i Sinful.dk shoppen rangeret efter vægt

Herunder kan du danne dig et overblik over, forskellige typer bækkenbundskugler vi har i Sinful.dk shoppen. Vi har listet dem op efter vægt (startende med de letteste), men vær opmærksom på, at kuglernes størrelse også har noget at sige, samt at der til nogle af dem medfølger mere end én kugle. I oversigten kan du også se, hvad de forskellige kugler er lavet af.

OBS: Vær opmærksom på, at Je Joue Ami, som er placeret til sidst har tre forskellige kugler med forskellig vægt.

leo-luna-beads-miniLelo Luna Mini (4 kugler, som kan kombineres)
Vægt: 2 kugler á 28 gram og 2 kugler á 37 gram.
Diameter: 2,9 cm.
Materiale: ABS plast (kugler) og silikone (holder).
Læs mere her>>

 

Fifty Shades of Grey Kegel Balls Sæt (4 kugler, som kan kombineres)
Vægt: 15g, 25g, 35g og 55g.
Diameter: 2,5 cm.
Materiale: Kvalitetssilikone (både kugler og holder).
Læs mere her>>

 

ben-wa-ballsBen Wa Balls
Vægt:  36 gram.
Diameter: 2,5 cm.
Materiale: Glas (kugler) og silikone (holder).
Læs mere her>>

 

teneo-unoTeneo Uno Smartballs
Vægt: 40 gram.
Diameter: 3,6 cm.
Materiale: Silikone.
Læs mere her>>

 

Sinful Kegel Exerciser Boks med A-Z Guide
Vægt: 30, 60 og 90 gram.
Diameter: 3, 3,2 og 3,6 cm.
Materiale: Silikone.
Læs mere her>>

 


je-joue-amiJe Joue Ami 
Vægt: 47, 78 og 106 gram.
Diameter: 3,7, 3,2 og 2,7 cm.
Materiale: Silikone og plast.
Læs mere her>>

 

lystkuglerFantasy Lystkugler 
Vægt: 62 gram.
Diameter: 3,4 cm.
Materiale: Naturgummi.
Læs mere her>>

 

vibe-therapy-fascinateVibe Therapy Fascinate
Vægt:  78 gram.
Diameter: 3,3 cm.
Materiale: Plast og silikone.
Læs mere her>>

 

smartballs-teneo-duo_1Smartballs Teneo Duo
Vægt: 80 gram.
Diameter: 3,6 cm.
Materiale: Silikone.
Læs mere her>>

 

joyballs-secretJoyballs Secret 
Vægt: 86 gram.
Diameter: 3,7 cm.
Materiale: Silikone.
Læs mere her>>