Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 599 kr
 • Vi er e-mærket
Person med bondagereb om kroppen holder bogstavet B i hændernePerson med bondagereb om kroppen holder bogstavet B i hænderne
Guides
Copywriter
Sidst opdateret:11/08/2022

Den ultimative BDSM-guide: B for bondage

Indholdsfortegnelse

Dette blogindlæg er en del af en serie med tre artikler, hvor du får svar på, hvad BDSM er, hvad bogstaverne i BDSM står for, og hvad det betyder for den leg, du er interesseret i.

De to andre artikler ligger allerede klar til dig her:

Bogstaverne BDSM

Det første bogstav i BDSM står for bondage, også kendt som fiksering eller fastspænding.

Det betyder at fastgøre kroppen og behøver ikke have noget med smerte eller dominans at gøre.

Bondage kan altså handle om afstressning, omsorg eller at være til stede i nuet.

Forskningsenheden “Science of BDSM” ved University of Northern Illinois har undersøgt, hvad der sker i kroppen under fiksering.

De fandt frem til, at under fiksering igangsættes vores frygtrespons. Det betyder, at der opstår øgede niveauer af adrenalin og kortisol i kroppen, pulsen stiger og du mærker tydeligt, at din krop reagerer.

Samtidig oplevede forsøgspersonerne et lavere stressniveau - selvom kroppen faktisk er mere stresset.

Forskerne mener, det hænger sammen med, at du ved, du er i en tryg situation, og derfor kan rumme de kropslige reaktioner, der sker.

Da kroppen er i alarmberedskab, er der ikke overskud til, at du kan bruge energi på at tænke over ting, der stresser dig.

Din hukommelse virker altså dårligere, din evne til at tænke abstrakt hæmmes. Du tvinges faktisk, af din hjerne, til at være tilstede i øjeblikket og i din krop på et plan af panik og fuldkommen ro - som ellers primært ses hos ekstremsportsudøvere.

Nu ved du, hvad der sker i kroppen, når du er fikseret. Derfor skal du selvfølgelig vide mere om de tre typer af bondage: Reb-bondage, manchetter og helkropsfiksering.

To hænder med manchetter om håndledene, der holder fast i en dyne

Manchetter

En simpel måde at lege med bondage på kan eksempelvis være fiksering af håndled og ankler. Dette kan gøres med alt fra håndjern til silkebånd, men jeg tager udgangspunkt i den mest ergonomiske type af fiksering: manchetter.

Manchetter er et bredt stykke materiale med et spænde, som kan fæstnes rundt om håndled og/eller ankler.

Du kan lave fikseringspunkter rundt omkring på sengen, på væggen eller i loftet, eller du kan fastgøre manchetterne til hinanden, til et kropsharness eller til en spredestang.

Manchetter er ofte behagelige at have på og praktiske under leg.

De kan let hægtes fra én stilling til en anden via den medfølgende karabinhage, så du kan opnå diversitet i stillinger uden at tage manchetterne af din partner.

Hænder med et sæt manchetter om håndledene

Rebbondage

Rebbondage er det, der kaldes Shibari eller Kinbaku - et kunstnerisk udtryk med reb.

Selvom det kan se yderst afslappede ud, er det oftest en dans med smerte. Alligevel er der mange, der gør det for nydelsens skyld.

Der kan opstå en trancelignende tilstand i hjernen, som jeg var inde på tidligere, når kroppen bliver fikseret. Af samme grund er der også mange, der bruger reblege til at stresse af eller til afslapning.

De oplever en rus af endorfiner, der kan give en euforisk følelse i kroppen.

Derfor kan du sagtens afprøve bindelege, selvom du for eksempel ikke er til spanking, da det er to vidt forskellige typer af smerte.

En person bliver bundet med rebbondage

Vær opmærksom på, at det kræver teknik og bevidsthed om reb-sikkerhed at begive sig ud i det univers. Øv dig alene ved hjælp af videoer eller deltag i et reb-kursus.

Et oplagt sted at starte er den ultimative guide til bondage reb for begyndere.

Leg med reb kan sagtens være smertefrit, især hvis du ikke laver suspension (bliver hængt op i det) og ikke binder så stramt.

Hvis du laver flere omslag om kroppen, bliver trykket fordelt bedre, gør mindre ondt og minder mere om et kram. Du kan med fordel bruge bomuldsreb, da det er ekstra blødt, men det egner sig ikke til suspension, da det er strækbart.

Vil du hellere have pinsomt reb, er det oplagt med hampereb eller jutereb som materiale. Det egner sig desuden rigtig godt til suspension. Husk at have en sikkerhedssaks parat og være bevidst om nervebanerne i kroppen.

En person bliver bundet med rebbondage

Helkropsfiksering

Det betyder, at hele kroppen er fikseret. Det havde du måske gættet.

Med hvad eller hvordan kommer helt an på dit erfaringsniveau. Er du eksempelvis begynder, er det oplagt med brede spænderemmer, der kan lægges på tværs af hele kroppen evt. med et tæppe omkring kroppen inden.

Det kan føles som et kæmpe kram og mange oplever en øget tryghed ved at være helt fikseret.

En helkropsfiksering kan eventuelt kombineres med et blindfold eller høreværn for at sende sanserne på en endnu dybere rejse ind i kroppen.

Herfra kan du og din partner eksperimentere ved at lægge sig ovenpå den fikserede af jer for et øget tryk, ae dem over hele kroppen, sidde bag ved dem og holde om dem, eller hvad end der passer til jeres legestil.

Selvom det ikke umiddelbart ser særligt seksuelt ud, kan det føles både vildt og seksuelt at være lukket inde i sig selv og overladt til sin partner.

Skal legen være mere seksuel, kan kroppens erogene zoner stimuleres uden på klædet, eller der kan laves huller, så der er plads til at stimulere direkte.

Der kan selvfølgelig være elementer af roller, underkastelse og magtspil i bondagelege, men det er på ingen måde en nødvendighed for at lege med bondage.

En person, der er blevet helkropsfikseret i en seng

BDSM er mange forskellige ting

Nu ved du, hvad det første bogstav står for, og hvordan du kan lege med det.

Samtidig er bondage én af de ting i BDSM, der understreger, at der ikke behøver at indgå penetrationssex i hvert eneste leg.   

Det er faktisk langt fra tilfældet at det altid er en del af legen, da mange bliver tilfredsstillet seksuelt ud fra det mentale aspekt, og i mange BDSM-lege er kønsorganerne ikke det primære omdrejningspunkt. 

Har du lyst til at inddrage kønsorganer og penetrationssex i legen, gør du selvfølgelig bare det. 

Det betyder også, at fordi du siger B, behøver du ikke også sige S. Det er fuldstændig op til dig og din partner, hvilke kategorier fra BDSM-universet I har lyst til at udforske.

Person med et sæt manchetter på håndledene laver thumbs up

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 599 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS