Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 599 kr
 • Vi er e-mærket
To mennesker leger med bondagerebTo mennesker leger med bondagereb
Guides
Copywriter
Sidst opdateret:19/01/2022

Bondage Reb for Begyndere - Den Ultimative Guide

Indholdsfortegnelse

Det første bogstav i BDSM handler om bondage, også kendt som fiksering eller fastspænding.

Den form for fastgørelse har ikke nødvendigvis noget med smerte eller dominans at gøre, selvom det sagtens kan involveres - det er helt op til dig og din partner, hvad I vil gøre det til.

Mange bindinger udspringer af et ‘single column tie’, og det er også den første binding, som du skal lære. Det får du selvfølgelig udførlige instruktioner til senere i indlægget.

Det er den oplagte begynder-knude og i denne blog skal du kun lære én binding for at få et hav af muligheder for gode lege.

Du får desuden inspiration til leg med bondage reb, selvom du er helt grøn på området, og så sørger vi samtidig for, at du har sikkerheden på plads.

Først starter vi med at gøre dig klogere på shibari og hvor det her med bondage reb stammer fra. Det kan endda være, at du allerede har gættet det.

Person med bondagereb rundt om brystet

Historien bag shibari

En af de former for bindinger, som er yderst populær, er shibari også kendt som japansk reb bondage. Det ligner mest en form for rebkunst grundet de forskellige knuder, og den måde rebet smyger sig om kroppen.

Kort fortalt betyder shibari “at binde”, og teknikkerne er nogle, der kan spores tilbage til 1600-tallet, hvor samuraierne brugte dem. Metoden har sidenhen udviklet sig i en mere spirituel og sensuel retning.

Her kunne man fristes til at tro, at det handler om selve bondage rebet og kontroltabet af at blive bundet, men det er faktisk det psykiske og spirituelle, der er i fokus. Intimiteten opstår netop i kontroltabet, og fordi du føler dig tryg ved din partner.

Shibari metoden er forbindelsen mellem to eller flere personer. Det kan sammenlignes med en dans, hvor der er en, der fører og de andre deltagere lader sig føre. Bondage rebet bliver på den måde et værktøj til at være intime, tillidsfulde og legende med hinanden.

Denne type bondage behøver ikke have et seksuelt fokus. Det kan bruges som en meditativ praksis. Du kan sagtens binde med bondage reb uden på tøj, og der behøver ikke være fokus på kønsdele eller seksuel tilfredsstillelse. Du kan bruge det med lige det fokus, der føles rigtigt for netop jer.

Nu har du en god basisviden, og de næste spørgsmål, der skal besvares, handler om bondage reb.

Person med bondagreb rundt om overkroppen

Her starter du med bondage reb

Uanset om du er helt ny inden for BDSM eller allerede har erfaring, er obaie et rigtig godt mærke at tage udgangspunkt i.

Du får et stort udvalg af kinky produkter, hvilket betyder at der er kort fra fantasi til handling.

obaie har derudover produkter i forskelligt materiale, så du finder helt sikkert noget der passer til dit budget.

I følgende indlæg er produkterne på billederne fra obaie, så du har et indtryk af hvad det kradsende hamp reb og det bløde bomulds reb kan gøre for dig.

Til sidst i indlægget kommer vi ind på forskellige obaie bondage produkter, som du kan kaste dig over, hvis du vil starte med noget andet end reb.

Og nu skal vi tilbage til det, som indlægget egentlig handler om.

Bondagereb rundt om et håndled

Hvad kan du bruge bondage reb til?

Selvom det kan se yderst afslappede ud, er det oftest en dans med smerte. Alligevel er der mange, der gør det for nydelsen i det, for smerten er en del af legen om at give sig hen.

Der kan nemlig opstå en trancelignende tilstand i hjernen, når den bliver smertepåvirket flere steder.

Så hvad giver det dig og din partner?

Det seksuelle mellem jer

Rent sensuelt kan det give dig et nyt perspektiv på intimitet og samhørighed.

Det kan både være enormt legesygt og det kan føre til noget virkelig erotisk, når først I har fundet en fælles rytme.

Du kan opleve en overvældende rus af endorfiner, der kan give en euforisk følelse, når du giver dig hen til bondage rebene. Selvom bondage reb kan være smertefulde, er det ikke altid, det opleves sådan, fordi det giver adgang til en behagelig tilstand i hjernen, når først du giver slip.

Tillid - hengivenhed og leg

Se bondage rebet som en hjælp til at lade jeres kroppe interagere på en ny måde. Flyd ind og ud af det bløde og intime eller lav mere pludselige voldsomme markeringer og temposkift, når I binder rebene og finder nye positioner.

Leg med følelser og gå på opdagelse i hinandens energier. Bondage rebet er et værktøj til at danse med hinanden, det behøver ikke være i fokus. Fokuset er mødet mellem jer.

To mennesker leger med bondagereb

Slip kontrollen

Slip ud af eget hoved og ned i kroppen eller ud i rummet. Er du den, der bliver bundet, skal du have tillid til din partner, så det eneste, du skal være opmærksom på er, hvordan det føles. Giv kontrollen fra dig og lad dig overgive. På den måde får du mulighed for at opleve den endorfin tilstand, som vi startede med at nævne.

Både tillid og teknik tager tid

Selvom diverse videoer får det til at se legende let ud at binde avancerede knuder, er det ikke let, og det tager tid at lære. Samtidig kan det også tage tid at vænne sig til at være bundet og opbygge den mængde tillid, der skal til for at give sig hen. Det er helt okay at tage det i lige netop det tempo der føles rigtigt for jer. Hellere tage det lidt for langsomt end at gå så hurtigt frem, at I ikke har lyst til at prøve igen.

Hvilket leder os frem til næste punkt på din kinky dagsorden. Sikkerhed!

Person med bondagereb rundt om brystet

Sikkerhed frem for alt

Inden du starter med bondage reb, er det top vigtigt, at sikkerheden er på plads. Vi har særligt to ting, som er afgørende for den optimale oplevelse.

Kommunikation

Start med at være nysgerrig på hinanden og tal om følgende spørgsmål:

 • Hvilken type oplevelse vil I have sammen?
 • Skal det være sensuelt og intimt fokuseret eller mere seksuelt og legende?
 • Er der noget, I ikke er okay med inden for de rammer?

Uanset hvor længe I har kendt hinanden, er det ikke muligt at læse hinandens tanker, så start lige med at synkronisere med hinanden verbalt.

Når man lige forventningsafstemmer inden, bliver legen mærkbart bedre. I behøver på ingen måde at aftale alt, hvad der skal ske - det handler om at finde et fælles udgangspunkt.

Som en bonus er det også mere overskueligt at være kreativ og legende, når I har afstemt med hinanden end hvis alle døre står på vid gab.

Sikkerhed

Du ved det selvfølgelig godt, men vi siger det alligevel: Sikkerhed frem for alt!

Hav styr på teknikken og teorien inden du udlever dine BDSM fantasier.

For nemhedens skyld har vi samlet de 3 vigtigste sikkerhedsregler, når du leger med reb.

Bondagereb rundt om fingre

In case of emergency Eftersom bondage er en slags overgivelse af en persons førlighed, kan det være en voldsom oplevelse at give slip på så stor en mængde kontrol.

Derfor er det vigtigt, at man spørger ind til sin partner både før, under og efter legen. Det er altid en god idé at italesætte, hvordan man helst vil gribes, hvis man får en stærk reaktion undervejs.

Vil man bindes op hurtigst muligt? Vil man krammes, indtil man har det bedre og blive i bondage rebene? Eller noget helt tredje?

Aftal også et stopord eller at I bruger ordet “stop”, hvis noget undervejs føles ubehageligt eller I har brug for en pause.

Sikkerhedssaks Hav altid en saks i nærheden og gerne et sted, hvor ingen kommer til at træde eller skære sig på den.

Bind aldrig med noget, du ikke er klar til at klippe i stykker, hvis det bliver nødvendigt.

Pas på nervebanerne Bind ikke for stramt - der skal kunne være to fingre mellem huden og bondage rebet.

Selv som nybegynder, hvor det ikke er super avancerede knuder, er det nødvendigt at være opmærksom på nervebanerne. At binde bondage reb meget stramt lige på håndleddet og på led generelt, kan give nerveskader, hvis der kommer for voldsomt pres på det over længere tid. Øv jer altid inden I giver jer i kast med legen.

Tegning, saks og bondagereb ligger på gulvet

Begynder-knude

Og NU er vi nået til den begynder-knude, som vi lovede dig i starten af indlægget: Single column tie - altså en binding med bondage reb om én søjle på kroppen.

Hvorfor er det her den oplagte begynder-knude? Det er det, fordi det er den binding, de fleste andre bindinger udspringer fra.

Det betyder, at når du har fået denne her til at sidde lige i skabet, har du et godt grundlag for at lære flere knuder.

Derudover er der en række fordele, som du ikke skal snyde dig selv for.

 • Knuden er let at komme ind og ud af, når du kender teknikken bag. Desuden kan du hurtigt opgradere til double-column-tie, da den er næsten magen til.
 • Du kan øve dig på dit eget ben, indtil du kan den udenad.
 • Brug den alle steder på kroppen, hvor der er en søjle, som eksempelvis overarm, underarm, lår, ben, mave (undtagen halsen - her skal du have det helt store kørekort).
 • Det brede stykke sørger for at fordele trykket på huden, så du undgår at det skarver.

Din gyldne tommelfingerregel: Det er vigtigt, at du binder knuden, som det er meningen den skal bindes og ikke selv opfinder ting. Bondage rebet kan glide sig strammere, uden du opdager det og dermed lave skader på nervebanerne.

Hænder binder en knude rundt om et håndled

Hvordan binder jeg single column tie (Somerville Bowline)?

For at gøre det så nemt og tilgængeligt som muligt for dig, har vi lavet en step-by-step guide.

Til at binde knuden kan du både bruge 5, 8 eller 10 meter bondage reb.

1. Find midten af bondage rebet (du kan vælge at placere en helt almindelig knude her, så det er let at finde midten en anden gang). Dette gøres ved at tage fat i enderne og føre hele rebet gennem hænderne, til det ligger dobbelt. Før bondage rebet gennem hænderne to gange: én gang fra de to ender og ind til midten for at finde midten. Én gang fra midten og ud til enderne, så rebet er glattet ud og klar til at bruge. (Hold styr på din midte, så du ikke mister den i dette step.)

Finger peger på en løkke lavet med bondagereb

2. Lad løkken gå rundt om armen eller benet tre gange. Det er vigtigt, at de nu 6 rækker med bondage reb ligger nogenlunde lige. Sørg for at have en god længde overskydende reb i den ende med løkken, når du har gjort dette.

Bondagereb snoet om arm

3. Lav et loop med den lange ende (loopet lægges ovenpå bindingen).

Bondagereb med en løkke bundet om arm

4. Put enden af løkken op gennem loopet.

Bondagereb med en løkke bundet om arm

5. Put enden af løkken ind under det hele (fra højre mod venstre).

Bondagereb med en løkke bundet om arm

6. Put to fingre ned i loopet og tag fat midt på enden af løkken. Træk derefter enden af løkken halvvejs op gennem loopet og stram til med den lange ende, mens du holder enden stram på begge sider af loopet.

Tre billeder af et håndled bundet med bondagereb

Hvis du fører den helt igennem, så er det sværere at binde knuden op. Hvis du kun fører den halvt igennem, så er knuden lettere at binde op. Når personens skal fri, så hiver du bare fat i løkken og så går knuden op.

Hånd strammer bondagereb om et håndled

Når du har bundet knuden:

 1. Tjek om alle runderne ligger nogenlunde parallelt og er cirka lige stramme/løse.
 2. Tjek om bindingen bliver strammere, når du hiver i det overskydende snor (ellers er det forkert).
 3. Tjek om du kan få minimum to fingre ind mellem rebet og huden.

Kan du sætte flueben ved alle tre punkter, er knuden helt perfekt!

To håndled bundet med bondagereb

Hvordan kan du bruge single column tie?

Du kender knuden, du kender sikkerhedsreglerne, du har kommunikeret klart og tydeligt med din partner, og nu er du klar til at lege! Men hvordan bruger du dine nye egenskaber med bondage reb? Det skal vi glædeligt fortælle dig.

Stemningen starter allerede, når du finder midten af rebet. Ja, allerede der.

Du kan eksempelvis sætte din partner på knæ foran dig, mens du får styr på bondage rebet. Det skaber en stemning af underkastelse og hengivenhed.

Du kan køre bondage rebet langsomt gennem hænderne og opbygge spænding eller gøre det hurtigt og aggressivt for at vise, hvor meget du har styr på situationen, så din partner kan glæde sig til at bliver håndteret præcis sådan om lidt.

Når du binder single column tie, kan du med fordel placere din partners hånd på dit lår eller bryst for øget intimitet og nærvær, mens du binder. På den måde er legen med bondage rebet allerede i gang, selvom du ikke har bundet knuden færdig endnu.

Person bundet til seng med bondagereb

Har du fire stykker bondage reb kan du binde en single column tie på din partners hænder og fødder og binde den lange ende fast til sengegærdet.

Det kan bindes på en simpel måde, hvor du laver en quick-release knude (en knude hvor du ikke trækker enden helt igennem, så der kommer en løkke) på sengegærdet. Det gør det let at binde op og fast igen et nyt sted.

Hvis du binder en single column tie binding på hver arm, kan du fastgøre begge hænder enten foran eller bag på kroppen alt afhængig af stilling.

Hænderne kan også være over hovedet eller fastgjort til sengen eller andre møbler alt afhængig af, hvor I befinder jer.

Vil du have et mere varieret flow, kan du eksperimentere med:

Tempo

 • Langsomme og sensuelle bevægelser: Følelsen af bondage rebet, der snor sig langsomt hen over huden.
 • Hurtige og insisterende bevægelser: Måske din partner får et lille chok, når du strammer knuden pludseligt til og bliver sendt direkte tilbage i nuet.

Afstand

 • Det helt tætte: I kan være så tætte fysisk, at du kan mærke din partners ånde ved dit øre
 • Længere væk: Hvordan føles det, når din partner er helt ude i enden af bondage rebet og bare beundrer dig fra afstand?

Tæthed

 • Stramt: Følelsen af at være viklet så stramt ind, at man ikke kan andet end at overgive sig
 • Løst: De løsere reb kan give en kildrende fornemmelse ned over huden

Sæt tid og rum af til at reflektere over legen, når I er færdige. Tal med hinanden om, hvordan det føltes, og hvad I kunne tænke jer til en anden gang.

På den måde kan kroppen og hjernen bedre følge med i den nye oplevelse. Jo mere simpelt I holder legen de første par gange, jo nemmere er det at bygge ovenpå senere.

En siddende person bundet med bondagereb om overkroppen

Alternativ til reb

Hvis du sidder og tænker “Hold da op, det lyder uoverskueligt”, skal du vide, at der er masser af andre måder at fiksere din partner på end med bondage reb.

Du kan starte med manchetter.

Selvom plastikstrips, gavebånd og andre ting, du finder i hjemmet måske er, hvad du har ved hånden, er det ikke en god idé at bruge.

Det skønne ved manchetter er, at de fås i forskellige udgaver: Velcro, spænder, læder, pu-læder, stof, med og uden kæder, så du kan koble dem til hinanden ved hjælp af små karabinhager. På den måde kan man hurtigt ændre stilling undervejs, uden manchetterne skal fjernes helt.

Hænder med manchetter

Derudover sørger den brede rem for at fordele trykket på håndledet, så der ikke opstår varige mærker.

Alle manchetter kan nemt bruges af begyndere, men det er oplagt at starte med hænge manchetter. Lad dig ikke skræmme af, at de ser lidt mere bombastiske ud og egner sig særligt godt til stående fastspænding. De kan bruges i alle stillinger og det ergonomiske design giver den fikserede part lettere blodtilstrømning til hænderne og noget at klynge sig til.

Hænder hænger i manchetter

Har du allerede købt et bondage reb og gav op på at lære de dersens knuder, kan du snildt bruge reb til at sætte i manchetten og binde fast til sengen.

Ellers er der selvfølgelig også bindesæt, der gør det muligt at fiksere din partner til en seng uden sengegærde.

Uanset om du allerede har fundet bondage rebet frem eller har brug for at tage tilløb, handler det først og fremmest om intimiteten og tilliden mellem dig og din partner.

Og leg med bondage reb er et skønt sted at udforske det.

Rigtig god fornøjelse!

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 599 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS