TickHurtig og diskret levering
TickFri fragt ved køb over 600 kr
  • TickHurtig og diskret levering
  • TickFri fragt ved køb over 600 kr
Mand sidder på en seng i bar overkrop og rør ved sin rygMand sidder på en seng i bar overkrop og rør ved sin ryg
Guides
Forfatter
Sidst opdateret:05/08/2019

Guide: 10 sexstillinger til dig med dårlig ryg

Indholdsfortegnelse

Dine rygproblemer behøver ikke være enden på dit sexliv. Du kan sagtens finde en eller flere stillinger, som er både sexet og sikker for din ryg. Desuden kan du også være kreativ med sexlegetøj og udfordre grænser, uden at det behøver blive et problem for ryggen. 

Rygproblemer kan være utroligt hæmmende for ens sexliv. Smerten i sig selv kan få dig til at føle dig mindre sexet, visse stillinger forværrer smerten, du føler dig måske begrænset og keder dig, fordi du er tvunget til at holde dig til den samme gamle sikre stilling.

Det er hermed slut! Med lidt kreativitet og tålmodighed kan du nyde alle dine yndlingsstillinger og nogle nye med små ændringer. Præcist hvilke der virker for dig, afhænger af hvilken type rygproblemer du har samt din og/eller din partners erfaringsniveau.

Herunder finder du generelle tips til, hvordan du kan nyde sex på trods af dine smerter, samt vores bedste forslag til stillinger du kan prøve af, uden at det går ud over ryggen.

Typer af rygproblemer

Der findes to overordnede former for rygsmerter, som har deres udspring i de bevægelser vores muskler laver: bøje- og strækkebevægelser. Bøjemusklerne kaldes også flexorerne, og når de træder i funktion, fremkalder de bøjebevægelsen flexion. Strækkemusklerne, eller extensorerne, fremkalder strækkebevægelsen extension.

Når man er flexionsintolerant, får man ondt, når man sidder for længe ad gangen, eller når man bøjer sig forover for f.eks. at binde sine sko. Man har det bedst, når man står lige oprejst, eller når man skyder ryg. Lad os kalde denne type svajere.

Når man er extensionsintolerant, får man ondt, når man ligger på maven, eller når man skyder ryg. Man har det bedst, når man krummer ryggen forover. Vi kalder denne type krummere.

Generelle tips

Herunder er vores generelle råd til dig/jer, der har problemer med ryggen.

Brug understøttere For at undgå smerterne må man ofte være lidt kreativ og benytte sig af forskellige understøttende rekvisitter. Brug f.eks. puder eller sammenrullede håndklæder til at give din krop og dig selv den støtte, du har brug for. Brug dem gerne under hovedet, knæene og lænden.

Tal med din partner Den af jer, som ikke er plaget af smerter, skal løbende tjekke om den anden er ok, og personen med rygproblemer skal være åben og ærlig, når noget gør ondt.

Vælg det rigtige tidspunkt Lad være med at være overmodig eller bide det i dig for at have sex, når din ryg gør allermest ondt. Når dine rygsmerter til aftager, er det til gengæld tid til at gå til makronerne.

Tag den med ro Gå dog ikke alt for hårdt til makronerne. Din ryg har bedre af, at I tager den med ro, og langsommere sex kan endda være endnu frækkere for jer begge.

Hold dig til faste underlag Medmindre du ligefrem har en massagebænk derhjemme, kan du tage hynderne fra sofaen og lægge dem på gulvet. Mere støtte betyder mindre smerte.

De 10 bedste stillinger

Hvis du vil have et par nye stillinger i ærmet, til når din ryg skaber sig, så er her nogle stykker, der kan være helt rigtige for dig.

Doggy style-stillinger

Doggy style er en af de mest tilpasningsdygtige stillinger, hvilket gør den til en fantastisk mulighed for personer med rygproblemer. Her er et par versioner at komme i gang med. Prøv dem som angivet, eller mix og match elementerne, som fungerer for dig, og skab helt nye kombinationer, som både du og din partner nyder.

Traditionel doggy Bedst for: Modtagende svajere og/eller givende krummere Den modtagende partner går ned på alle fire. Det er vigtigt ikke at gå hele vejen ned på albuerne (en mere avanceret doggy-variant), da det kan forårsage krumning af ryggen. Den givende partner knæler bag den modtagende og trænger ind bagfra. Bonus! Svajning af ryggen føles ikke kun rart for den modtagende partners ryg, giveren kan også trænge dybere ind til stor nydelse for jer begge.

Illustration af sexstillingen doggystyle

 Det modificerede løft

Bedst for: Modtagende svajere Stillingen på billedet kaldes Løftet (se vores ultimative guide til sexstillinger), men ved rygsmerter fungerer den bedst, hvis modtageren lægger puden under overkroppen. Stillingen er et supergodt alternativ til skeen, hvis højdeforskellen mellem dig og din partner gør det svært at have sex mens I ligger i ske. Den modtagender partner lægger sig på maven med en pude under brystet, vægten på underarmene og med hovedet vendt op. Den givende partner kan stå, knæle eller læne sig ind over den modtagende og trænge ind bagfra.

Modificeret løft
Illustration af sexstilling med pude, der løfter kvindens bækken

Stå på knæ

Bedst for: Svajere

Denne stilling giver rigtig god adgang til leg med sin partners bryster, skuldre, klitoris eller penis - eller til kærlige ryk i håret. Den er mest behagelig, hvis I knæler på sengen, mens jeres overkroppe er ret oprejst. Den modtagende partners ryg presses mod giverens brystkasse. Eksperimentér med forskellige armstillinger, afhængig af hvad I synes er mest behageligt. For at komme eventuelle højdeforskelle i møde, kan den laveste af jer lægge en pude under knæene, eller giveren kan placere sine ben mellem modtagerens, som justerer mellemrummet mellem benene - og dermed også højdeforskellen.

Illustration af et par i en sexstilling, hvor de begge er på knæ

Ridende stillinger

Traditionelt hedder disse cowgirl-stillinger, men du behøver nu ikke at være “girl” for at få dem til at fungere for dig. Fælles for de ridende stillinger er, at modtageren har kontrollen, hvorved den givende partner kan slappe mere af. Generelt bør den med rygproblemer udføre så lidt af arbejdet og bevæge sig så lidt som muligt, mens I har sex, så disse stillinger er gode, hvis det er den givende partner, der har ondt i ryggen.

Ridende med pude

Bedst for: Givende svajere Enhver variation af den ridende stilling er fantastisk, så længe partneren, der ligger ned, har en pude under lænden til at støtte deres naturlige svaj. Så længe den er på plads, kan I bare gå til den. Som modtager kan du vende dig mod eller væk fra din partner, mens du sidder på hug eller knæler og rider ranke, støder, cirkulerer eller bevæger dine hofter på den måde, der føles allerbedst.

Illustration af sexstillingen cowgirl

Stoleridning Bedst for: Givende svajere Denne version er en god måde at ride sin partner på, da den bringer jer rigtig tæt sammen for en mere intens oplevelse. Den givende partner sætter sig på en robust stol uden armlæn, eller på sofaen, mens den modtagende sætter sig overskrævs og glider på plads enten med ansigt mod eller væk fra partneren. Den modtagende partners fødder kan enten hvile mod gulvet, bøjes op og hvile mod stolen eller sofaen, eller de kan bøjes tilbage, så hele underbenet hviler på sædet. Leg jer frem til, hvad der føles bedst, og prøv at rid op og ned, bevæg hofterne frem og tilbage, og skiftevis stød og løft op.

Illustration af et par i en sexstilling, hvor de sidder på en stol

Omvendt missionær Bedst for: Modtagende krummere Når modtageren er øverst, er det ikke kun godt for givende partnere med rygsmerter. Denne version er også fantastisk for modtagere, som synes det er mere behageligt at stå op eller at bøje sig forover. Det er samtidig en meget blid og utroligt intim stilling. Den givende partner lægger sig ned med en pude under lænden om nødvendigt og med benene løftet men bøjet. Den modtagende partner sætter sig overskrævs, holder fast om partnerens ankler og læner sig forover, så ryggen er krum i stedet for svajet.

Illustration af sexstillingen omvendt missionær

Missionærstillinger

Der er adskillige versioner af missionærstillingen, hvor den modtagende partner får lov at slappe af og udføre en mindre del af arbejdet.

Pandekage med pude Bedst for: Modtagende krummere

Den modtagende partner lægger sig ned med en pude eller et håndklæde under lænden. Bøj knæene, og træk dem op mod armhulerne. Den givende partner knæler med rank ryg, hvilket giver god mulighed for leg med partnerens klitoris eller penis. Læn dig forover for ekstra kropskontakt, kys og kram.

Illustration af par i en sexstilling, hvor kvindens ben er bøjet op mod armhulerne, og manden er ovenpå

Den gyngende båd

Bedst for: Svajere Den traditionelle missionærstilling tillader ikke megen klitoriskontakt, men det kan klares med en simpel justering. Eksperterne kalder den coital justering, vi kalder den en gyngende båd - vi vender tilbage til hvorfor. Læg jer først i missionærstilling, dvs. med den modtagende partner nederst på ryggen, evt. med en pude eller lignende til at støtte lænden. Den givende partner svajer i ryggen ved at støtte sig fremad på hænderne i strakt arm og skal nu forsøge at trænge endnu længere ind, så penisroden og kønsbenet kan gnide mod klitoris. Som modtagende partner har du let bøjede ben og skal presse dem mod din partners lår, samtidig med at du presser dig opad, så der opstår et pres og et modpres. I stedet for en stødende bevægelse ind og ud skal I bevæge jeres hofter sammen i en forsigtig gyngende bevægelse. Det er en meget blid og forsigtig stilling, men gjort rigtig kan den bringe stor nydelse. Klitoris skal i hvert fald nok afsløre, hvornår I gør det helt rigtigt.

Illustration af et par i en sexstilling, hvor manden er ovenpå med svaj i ryggen

Andre gode stillinger mod rygsmerter

Her er yderligere et par stillinger, som I kan forsøge jer med.

Skeen Bedst for: Givende krummere og modtagende svajere For mange med rygproblemer er skeen en sikker og fast del af repertoiret i soveværelset. Ud over at være meget blid er det også en meget intim stilling, som giver mulighed for leg med den modtagende partners bryster, klitoris eller penis. Når man lider af rygsmerter, føler man sig nemt ensom, isoleret og til besvær. Den tættere tilknytning til hinanden, som skeen muliggør, vil gavne dig langt ud over stillingens milde behandling af ryggen. I skal begge lægge jer ned på siden med den givende partner bagerst, som kan trænge ind enten vaginalt eller analt. Vinklen fungerer supergodt til stimulation af både G-punkt og prostata. Tip! Brug en vibrator til at stimulere den modtagende partners klitoris med - det kan være alt lige fra en lille klitorisvibrator til en større magic wand. Eller prøv at tage en fingervibrator på, og brug den til at stimulere din partner omkring testiklerne og i lysken.

Illustration af par der har sex, imens de ligger i ske

Spork med pude Bedst for: Modtagende svajereHvis jeres repertoire af sexstillinger er begyndt at kede jer lidt, eller I føler jere muligheder er begrænsede, kan “spork”-stillingen være svaret på jeres sexbønner. Spork er en sammentrækning af de engelsk ord “spoon” og “fork”, altså ske og gaffel. Med andre ord indtager man altså en stilling, der minder om skeen, men I skal være lidt mere kreative med bentøjet, så I også får gang i noget gaffel-action. Den modtagende partner lægger sig ned med en pude eller håndklæde under lænden. Den givende partner lægger sig i en 90 graders vinkel med underlivet så tæt op ad den givendes som muligt. Den modtagende løfter det ene ben op på partnerens skulder og vender det let udad, uden at bøje knæet for meget. Det andet ben hviler på den givendes ene lår, mens denne holder fast om det løftede ben og bruger det til at gelejde sig ind i den modtagende partner, enten vaginalt eller analt.

Illustration af sexstillingen spork

Bevar nysgerrigheden!

Uanset hvilke sexstillinger I kaster jer ud i, er det vigtigste at I er nysgerrige og passer på jeres krop. Læg mærke til, hvilke bevægelser og stillinger der føles behagelige og nydelsesfulde, og hvilke der gør ondt. Og husk: Alting kan ændre sig med tiden. Bliv derfor ved med at udforske og prøve nye stillinger af, og gå tilbage og prøv nogle af igen, som ikke har fungeret før. Måske jeres succes med nye stillinger giver jer ideer til, hvordan tidligere stillinger bedre kan fungere? Få opbygget et stillingsrepertoire, I kan vælge fra, afhængigt af hvad kroppen fortæller jer fra dag til dag.

Glem ikke sexlegetøjet

Når I udforsker sexstillinger, er det selvfølgelig også oplagt at tage lidt sexlegetøj i brug. Rygproblemer behøver nemlig ikke sætte en dæmper for at eksperimentere med og være nysgerrige omkring sjove og spændende produkter, der kan tage den seksuelle oplevelse til et nyt niveau.

Det kan for eksempel være en parvibrator, som I kan inddrage i sengen eller i det offentlige rum, når I vil gøre det hele lidt ekstra fræk. I kan også prøve en vibrerende penisring, som kan være til stor gavn for begge parter i flere af de førnævnte sexstillinger, der er gode for ryggen. Der er rigtig mange muligheder, og det handler pm at være en smule kreativ og overveje, hvordan I kan inkorporere det forskellige sexlegetøj, så det giver noget til oplevelsen og ikke bliver en hindring i forhold til rygproblemerne.

Tilmeld dig Sinfuls nyhedsmailFå 10% rabat på dit næste køb

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

TickHurtig og diskret levering
TickFri fragt ved køb over 600 kr

Levering

Sikker betaling

Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

Alle modeller er over 18.

Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS