Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 499 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 499 kr
 • Vi er e-mærket
Et natbord med glas og en lampeEt natbord med glas og en lampe
Sexual Wellness
Content Specialist
Sidst opdateret:29/04/2024

Gyldne glæder i livets efterår: Om at omfavne onani i vores tredje alder

Indholdsfortegnelse

En klog person sagde engang, at alder blot er et tal, og når det gælder selvtilfredsstillelse, kunne det ikke være mere sandt!

Vi lever i et samfund, hvor seksualitet og onani ofte tager udgangspunkt i de unge. Når pilen peger mod de ældre voksne derimod, er emnet ofte overset eller endda tabubelagt.

I Sinful tror vi fuldt og fast på, at seksuel lyst ikke har en udløbsdato, og at alle kan og bør nyde selvtilfredsstillelse, uanset om de er 25 eller 95 år.

Vi har været så heldige at få lov at tale med Maria Pedersen, som er sygeplejerske, underviser og har en master i sexologi. Hun har fortalt os alt, hvad der er værd at vide om onani i vores tredje alder.

Så sæt dig godt til rette, snup en kop te, og lad os fortælle dig, hvorfor seniorer ikke kun bør omfavne, men også nyde onani, og vigtigst af alt, hvordan man gør!

Nydelse kender ingen alder

Ifølge Maria Pedersen er misforståelser om ældre og seksualitet desværre stadig alt for almindelige, og en særlig vedholdende misforståelse er, at vores lyst til seksuel nydelse ophører, når vi bliver ældre.

"For ikke så længe siden betragtede samfundet stadig kvinder over 45 år som gråsprængte bedstemødre, der var seksuelt døde - men det kunne ikke være længere fra sandheden."

Faktisk oplever mange ældre, at deres lyst og evne til at nyde onani kun bliver større med alderen, efterhånden som de får mere tid og føler sig bedre tilpas i egen krop. En krop, som de med tiden vel at mærke er kommet til at kende virkelig godt.

En ældre kvinde og mand står over for forskelligt sexlegetøj

Men hvorfor bør jeg onanere?

Tja ... Vi kan ikke komme i tanke om en grund til, at du ikke skulle gøre det!

Når vi tilfredsstiller os selv, frigiver vores kroppe en lækker cocktail af velværehormoner som endorfiner og dopamin, der kan løfte humøret, lindre følelsen af ensomhed og endda reducere symptomer på angst og depression.

"Når det gælder alle de gode hormoner, er et seksualliv med dig selv lige så kvalificeret og gavnligt for krop og sind som et med en partner - og nogle gange endda mere!"

At overvinde forhindringer

Som på enhver rejse kan der selvfølgelig være et par bump på vejen. Forskellige helbredsproblemer eller fysiske begrænsninger, som f.eks. gigt, kan gøre visse stillinger eller bevægelser, der engang skabte glæde, sværere at udføre eller endda ubehagelige.

"Almindelige udfordringer som mobilitetsproblemer, vaginal tørhed og erektil dysfunktion kan ofte være så frustrerende og smertefulde, at vi sætter vores seksualliv på pause. Men med lidt kreativitet og de rigtige værktøjer kan du tilpasse dig og således fortsætte med at opleve nydelse ved onani."

Selvom vi er overbeviste om, at intet bør stå i vejen for vores selvtilfredsstillelse, forstår vi selvfølgelig også, at vores kroppe kan have brug for lidt ekstra hjælp til at opleve den nydelse, vi ønsker at mærke.

Og det er præcis her, vores superhelte kommer ind i billedet - sexlegetøj!

3 forskellige glidecremer

Glidecreme: Den virkelige game-changer

Når vi bliver ældre, kan vores naturlige fugtproduktion aftage, hvilket gør sex og onani til en mindre behagelig oplevelse. Men uanset alder, bør glidecreme være din foretrukne hjælper, når det gælder selvtilfredsstillelse!

"Tørhed i skeden er et problem, der er nemt at løse. En glidecreme af god kvalitet kan gøre en verden til forskel og skabe en mere smidig og sjov oplevelse uden ubehag."

Vandbaseret, silikonebaseret, oliebaseret og hybrid - hvad enten der er tale om solo- eller partnersjov, med eller uden legetøj, findes der en perfekt type glidecreme.

Hvis det er første gang du forsøger dig med glidecreme, og du er usikker på, hvilken slags du skal bruge, anbefaler vi, at du starter med en vandbaseret glidecreme. Vandbaseret glidecreme er kompatibel med alle typer sexlegetøj og kondomer. Det pletter ikke dit sengetøj og kan nemt vaskes af med vand - så du kan nyde din solosession uden bekymringer.

3 forskellige puder

Pudesnak

Positionspuder kan være en stor hjælp for dem, der synes, at visse stillinger er ubehagelige eller smertefulde. De giver støtte og faciliterer vinkler, der kan forbedre komforten og adgangen, hvilket gør det lettere og mere behageligt at opnå nydelse.

"Positionspuder er et fantastisk værktøj for dem, der oplever smerter i visse stillinger; de støtter din krop og reducerer belastningen, så du kan fokusere på nydelsen uden smerte som en uønsket følgesvend."

3 forskellige slags sexlegetøj til kvinder

Damerne først

For de kvinder, der ønsker at genopdage solo-nydelse eller skrue lidt ekstra op for det i deres sexliv, har vi gode nyheder! Der har aldrig været et bedre tidspunkt at give sig hen til selvkærlighed med legetøj!

Uanset om du vil have kraftig eller mild, indre eller ydre stimulering, med klitorisstimulatorer, g-punktsvibratorer og endnu flere muligheder lige ved hånden, har vi et væld af skønne muligheder inden for rækkevidde. 

Men hvad med dem, der har mobilitetsudfordringer? Håndfrit legetøj som magic wands, med længere håndtag og ergonomiske former er perfekt designet til at give ubesværet nydelse, så du kan udforske uden begrænsninger.

3 forskellige slags sexlegetøj til mænd

Giv dig selv en hånd

For de herrer, der oplever erektile udfordringer, kan penisringe og penispumper være ægte game-changers. De kan forbedre og forlænge erektionen ved at holde blodet lige, hvor det skal være.

Og til de af jer, der finder manuel stimulering trættende eller vanskelig på grund af gigt eller andre mobilitetsproblemer; vi har også rigtig gode løsninger til jer! Med legetøj som masturbatorer og penisvibratorer, der gør det hårde arbejde for dig, kan du slappe af og nyde oplevelsen uden problemer.

Legetøj som Kiiroo Keon Masturbator og Fleshlight masturbatorer har tilbehør, som f.eks.brusebadsmontager med sugekopper og klemmer, så du kan opgradere dit legetøj til en håndfri oplevelse.

Gyldne glæder i livets efterår

Onani handler ikke kun om nydelse; det kan faktisk også medvirke til at forbedre blodcirkulationen, lindre stress og fremme afslapning, ligesom det kan være en måde at bekæmpe ensomhed på og endda forbedre søvnkvaliteten - uanset din alder.

Maria opsummerer det perfekt: "At onanere bør være lige så naturligt som at børste tænder. Det spiller en vigtig rolle i at opretholde din seksuelle sundhed og dit generelle velbefindende."

Men hvis du oplever ubehag eller smerter eller er usikker på noget, er det vigtigt at konsultere din læge. Lægen kan give dig vejledning og informere om behandlingsmuligheder, f.eks. medicin og hormonbehandling, og kan ligeledes rådgive i forhold til eventuelle livsstilsændringer, som kan gavne i forhold til at komme udfordringerne til livs.

Så uanset om du er i gang med at genopdage din krops lyster eller du fortsætter en livslang fejring af dig selv, så husk: Tilfredsstillelse kender ingen alder, og det gør retten til at nyde sig selv heller ikke!

Et natbord med glas og en lampe

Lignende blogindlæg

  Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

  Hurtig og diskret levering
  Fri fragt ved køb over 499 kr
  Vi er e-mærket

  Levering

  Sikker betaling

  Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

  Alle modeller er over 18.

  Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS