GuidesNyheder

Guide: Frække sexstillinger for gravide

Der er ingen grund til, at du skal undvære sex, mens du venter dig – der er i forvejen rigeligt med fornøjelser, du er tvunget til at leve uden i denne magiske tid.

Graviditeten er en spændende og ofte forvirrende periode for et par. De fysiske ændringer i kroppen forandrer den måde du har sex, og særligt samleje, på. Det er samtidig en tid med mange hormonelle ændringer for en kvinde. Humøret går op og ned, man er skiftevis glad, trist og… liderlig? Jep, du læste rigtigt! Mange kvinder oplever en skøn stor stigning i deres sexlyst under graviditeten, især i det midterste trimester.

Desværre undgår mange kvinder og par sex helt på grund af frygt, eller fordi de er usikre på, hvordan de skal få det til at fungere med den store runde mave. Men bare rolig, der findes masser af intime, ophidsende og tilfredsstillende sexstillinger I kan nyde sammen!

Lad os dog først lige se på nogle af de mange myter om sex og graviditet, som muligvis forhindrer dig i at nyde sex, mens du er gravid.

Orgasme kan få mig til at gå i fødsel før tid

Når en kvinde får en orgasme, trækker hendes livmoder sig sammen, og hormonet oxytocin udløses – det er det hormon, der får fødselsveerne til at gå i gang. Det er derfor ikke så mærkeligt, at mange tror, en orgasme kan sætte gang i fødslen, eller endda forårsage en abort. Heldigvis er dette dog ikke tilfældet i normale og sunde graviditeter. Faktisk kan du grundet den øgede blodgennemstrømning i bækkenet opleve bedre orgasmer end nogensinde før. Det synes vi da ikke, du skal gå glip af!

Mandens penis kan støde mod babys hoved

Øh nej! Han vil sikkert gerne tro, hans formidable ven er stor nok til at nå hele vejen til din livmoder, men det er ganske enkelt anatomisk umuligt. Det er muligt, han vil støde mod din livmoderhals fra tid til anden, men den er 2,5 til 4,5 centimeter tyk, og barnet er desuden beskyttet fra alle sider af både vand og fostervand. Så ro på, den lille skal nok sove trygt videre i takt til jeres vuggende bevægelser.

Sæden kan nå frem til fostret

I en sund graviditet er livmoderhalsen beskyttet af en slimprop, som forhindrer sæd i at nå frem til livmoderen. I de fleste tilfælde bliver proppen siddende helt indtil terminen, og de begyndende stadier af fødslen er gået i gang. Selv efter slimproppen er gået, betragtes det som sikkert at have sex, da barnet stadig er omgivet og beskyttet af fosterhinden.

Sex under graviditeten kan skade mor eller barn

For de fleste kvinder er sex er som regel sikkert og ganske nydelsesfuldt under hele graviditeten. Faktisk er der absolut ingen grund til at undgå det, medmindre din læge ligefrem har frarådet det. Men bliv nu ikke alt for eventyrlystne. Baby er fantastisk godt beskyttet, men den gravide krop er ofte mindre adræt og mere sårbar.

Og så til sexstillingerne

Efterhånden som din baby vokser, kan traditionelle sexstillinger dog blive en anelse ubekvemme for dig og enkelte kan endda være problematiske for fosteret. Dette er ikke tiden til at være alt for ambitiøs med nye fantasifulde stillinger.

Dermed ikke være sagt, at du ikke må eksperimentere! Det er faktisk et glimrende tidspunkt at gøre det på, da andre dele af din grundet graviditeten kan være mere eller mindre følsomme end ellers. Udforsk derfor gerne, hvad der føles lækkert, og undgå det der ikke gør.

De bedste stillinger til gravide er som regel dem, der minimerer belastningen af underlivet, så du kan undgå skader og ubehag. Og husk, at du skal undgå at ligge fladt på ryggen, efter graviditetsuge 20. Din forstørrede livmoder lægger pres på den store pulsåre, hvilken kan hæmme blodgennemstrømningen til moderkagen. Med andre ord er missionærstillingen efter uge 20 altså dømt ude, så lad os kigge på de stillinger, du kan prøve i stedet.

Du styrer showet

Stort set alle stillinger, hvor du er øverst og har god plads til maven, er sikre succeser. De er ikke kun mere behagelige for dig, de betragtes også som lidt sikrere for baby. Som bonus giver de fleste af disse stillinger kvinden mere kontrol og nemmer adgang til stimulation af klitoris. Den klassiske cowgirl, og den omvendte cowgirl, er de mest almindelige af denne type. Andre variationer, hvor manden f.eks. sætter sig op som i gyngehesten eller yogien, så I er tættere på hinanden kan også fungere glimrende, så længe der ikke lægges pres på mavsen. En velanbragt pude kan også gøre det mere komfortabelt for jer begge.

Stillinger hvor du styrer showet

 

Stillinger i ske

I denne stilling ligger I begge på siden, din partner skal ligge bagerst med sin brystkasse mod din ryg. På den måde kan din partner trænge ind i dig bagfra og samtidig massere din klitoris med sine fingre eller en vibrator. Selvom skeen ikke lægger pres på din mave, kan det være en god ide at lægge et par puder under den for ekstra støtte.

SkeenDu kan sagtens variere den traditionelle ske (se vores ultimative guide til sexstillinger) og f.eks. lægge dit øverste ben bagud over din partners, det giver endnu bedre adgang til din klitoris. Prøv dig frem til, hvad du synes føles rart.

Doggy styleDoggy på rampe

Dette er en af de mest populære stillinger under graviditeten, og det er der flere årsager til. For det første er der ingen belastning af maven i doggy style, derudover er penetrationsvinklen rigtig god til stimulation af g-punktet, samtidig med at stillingen giver adgang til klitoris. Tag evt. nogle puder til hjælp, og placér dem, så du aflaster dig selv mest muligt. FrøenEfterhånden som din mave vokser, kan du dog begynde at føle, den hænger lidt meget ned og føles for tung, når du står på alle fire. Som alternativ kan du prøve frøen i stedet, hvor du læner dig længere frem og bruger dine arme som støtte. Den giver dig mulighed for at aflaste din ryg og lægge nogle puder under maven. Sofa doggyI kan også med fordel tage sofaen til hjælp, hvor I begge ligger på knæ foran sofaen og læner jer ind over den i doggy-stillingen. Tag så mange puder til hjælp som nødvendigt, f.eks. under knæene og mellem din mave og sofaen.

 

Stillinger uden penetration

69'er med rampeHvis du ikke lige føler for en aften i penetrationens tegn, er der heldigvis andre måder, I kan tilfredsstille hinanden på – og stillinger der passer til. En klassiker her er selvfølgelig 69’eren, som sætter gang i mundtøjet – altså oralsex. Læg dig på en sexrampe på sengen med hovedet helt ude eller lidt over sengekanten, mens din partner står på gulvet og læner sig ind over dig i modsat retning. Du kan også lægge en stor pude under enden og lænden, hvis du ikke har en rampe. Hvis du har det bedst med selv at stå, så byt plads. En orgasme føles ligeså godt, og nogle gange endda bedre, når den gives vha. oralsex.Fælles onani

En anden, lidt overset, mulighed er fælles onani, hvor I stimulerer jeres egne eller hinandens kønsdele. I kan bruge jeres hænder eller fingre, eller I kan tage sexlegetøj som vibratorer og onaniprodukter som handjob sleeves til hjælp. Selvom I ikke ligger lige så tætte som ved samleje, er fælles onani virkelig en virkelig intim og superhot måde at tilfredsstille hinanden på. En god bonus for dig er, at du kan lægge dig på lige præcis den måde, der føles allermest behagelig, hvorefter din partner tilpasser sin stilling, så I kan nå hinanden.

Akrobatik for gravide

Hvis I har mod på noget lidt mere avanceret, er her nogle akrobatiske udfoldelser, I kan kaste jer ud i, som samtidig ikke kræver særlig meget anstrengelse for dig med mave på.

Krydset
KrydsetDenne stilling er god for både gravide og deres partner, da den kræver meget lidt anstrengelse. Din partner lægger sig på siden, og du ligger på ryggen vinkelret med dine ben henslængt over din partners hofte. Stillingen giver fantastisk god mulighed for samtidig stimulation af din klitoris, enten med hænder eller vibrator. Hvis I har lyst, kan I også bruge denne stilling til analsex. Husk dog på, at hvis din mave allerede er blevet meget stor, bør du ikke ligge i denne stilling for længe, da det kan påvirke blodtilførsel og næring til moderkagen.

SaksenSaksen
Ligesom krydset kræver saksen meget lidt anstrengelse, i hvert fald fra din side, så den er god at tage frem fra arsenalet, hvis du er træt, men stadig godt kunne bruge lidt kærlighed syd for navlen. Du skal ligge på siden og løfte dit øverste ben op, så din partner kan komme ind mellem dine ben. Din partner skal ligeledes ligge på siden med sit nederste ben under dit nederst og sit øverst mellem dine ben. Dit øverste ben kan så støtte på din partners skulder, mens der trænges ind og ud. Det kan være en god ide at lægge en eller flere puder under din mave og bag ryggen/lænden for ekstra støtte.

Yogabolden
Hvis I har en yogabold liggende derhjemme, er den ikke kun nyttig, når det bliver tid til at afhjælpe smerter fra veer, I kan med fordel få lidt sjov ud af den inden da. YogaboldenSom andre doggy style-stillinger giver denne mulighed for dyb penetration, men da din partner skal sidde nederst på bolden og holde balancen, er det dig, der har den fulde kontrol over slagets gang. Som en ekstra bonus har din partner begge hænder fri til at støtte din vidunderlige mave – eller kærtegne din klitoris, bryster og andre kropsdele. Brug bolden til at hoppe, rocke og bevæge jer sammen til et fantastisk klimaks.

Leg videre og lyt til din krop

Hver krop og hver graviditet er forskellig. Det trimester du er i, dit helbred og grad af fleksibilitet, inden du blev gravid afgør, hvilke af disse stillinger føles rarest for dig. Og husk, at mange ting kan være og føles anderledes i dine nedre regioner, mens du er gravid – og efter du har født. F.eks. kan det være, du pludselig synes, du har brug for glidecreme, selvom du ikke plejer at mangle smørelse fra naturens hånd. Det er dog helt normalt, og der findes flere varianter, der er både økologiske og 100% sikre for dig at bruge under graviditeten, som f.eks. Svanemærkede Kaerlig.

Der er således ingen grund til, at du skal undvære sex, mens du venter dig, så længe du husker at lytte til din egen krop og kun fortsætter legen, så længe den føles rar og ikke for anstrengende.

Brug stillingerne her som inspiration, og tal løbende om sex og lyst med din partner, så I kan nyde hinanden gennem hele graviditeten på den måde, der føles rar for dig og jer.