Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 499 kr
Vi er e-mærket
 • Hurtig og diskret levering
 • Fri fragt ved køb over 499 kr
 • Vi er e-mærket
Mand og kvinde sidder på en seng set fra ryggenMand og kvinde sidder på en seng set fra ryggen
Sexual Wellness
Forfatter
Sidst opdateret:30/06/2019

Anorgasme: Når du har svært ved at få orgasme

Indholdsfortegnelse

Manglende evne til at få orgasme, selv hvor stimulation ellers opleves som ganske nydelsesfuld, kaldes anorgasme. Manglende orgasme er mere udbredt hos kvinder end hos mænd, men der er flere mænd, end man tror, som har svært ved at få udløsning.

Ofte skyldes anorgasme en form for føleforstyrrelse, som kan have mange forskellige former. Måske oplever du smerte ifm. sex, f.eks. ved penetration, måske oplever du en form for nedsat følsomhed, som giver dig orgasmeproblemer, eller måske har du svært ved at få eller opretholde rejsning og dermed stimulation nødvendig for at opnå orgasme.

Årsagen til dette kan variere fra psykologiske forhold til fysiologiske forårsaget af f.eks. sygdom eller medicin, eller det kan være en kombination. Heldigvis er der dog flere gode sexhjælpemidler, der kan hjælpe dig og jer med at bibeholde et godt sexliv.

Men lad os først kigge på nogle af de årsager, der kan være til føleforstyrrelser og nedsat følsomhed, og hvilke problemer du kan opleve.

Svært ved at komme - hvorfor?

Orgasmer og den måde, de føles på, har nærmest ligeså mange varianter, som der er mennesker på jorden - og den måde de føles for den enkelte kan variere lige så meget fra gang til gang eller fra partner til partner.

Anorgasme defineres som manglende evne til at opnå orgasme eller så lang forsinkelse på orgasme, at sexuel stimulation føles som lidelse snarere end nydelse. Der skelnes mellem primære og sekundære orgasmeforstyrrelser. Ved de primære har man aldrig haft en orgasme, uanset hvordan man er blevet stimuleret. Ved de sekundære har man kunnet opnå orgasme engang, men har mistet evnen, og den manglende orgasme kan således enten være situationel, dvs. knyttet til særlige omstændigheder/personer, eller den kan være universel og til stede i alle situationer.

En orgasme er således en kompleks reaktion på en række fysiske, følelsesmæssige og psykologiske faktorer. Hvis du oplever problemer med en eller flere af disse faktorer, kan det gøre det svært at få orgasme.

Kvinde ligger på ryggen og rør ved sin hals

Fysiske årsager til orgasmeproblemer

En lang række sygdomme, fysiske forandringer og medicintyper kan vanskeliggøre orgasme.

 • Sygdomme - Alvorlige sygdomme som f.eks. multipel sklerose og Parkinsons og deres konsekvenser kan lægge en hæmme evnen til at få orgasme.
 • Gynækologiske problemer - Gynækologiske indgreb, som f.eks. fjernelse af livmoderen eller kræftbehandling, kan påvirke orgasmer. Indgrebene medfører desuden ofte ubehagelig eller endda smertefuld samleje, hvilket yderligere hæmmer evnen til at få orgasme.
 • Medicin - Mange typer medicin, både receptpligtig og håndkøbsmedicin, kan hæmme orgasmer, herunder blodtryksmedicin, antipsykotisk medicin, antihistaminer og antidepressiver (særligt såkaldte lykkepiller).
 • Alkohol og rygning - For meget alkohol kan, som de fleste nok ved og har oplevet allerede, lægge en dæmper på mandens evne til at få rejsning. Men det kan faktisk også forhindre orgasme hos begge partnere, uanset køn. Derudover kan rygning hæmme blodtilførslen til kønsdelene, hvilket gør det sværere at opnå orgasme.
 • Aldring - Efterhånden som vi bliver ældre, kan almindelige forandringer i kroppen, hormonerne, hjernen og kredsløbet påvirke vores seksualitet. F.eks. kan man opleve, at ens penis eller klitoris bliver mindre følsom end tidligere, så det tager længere tid at opnå orgasme, eller så man har brug for hjælp til det.

Psykologiske årsager til orgasmeproblemer

Meget ofte skyldes problemer med at få orgasme forskellige former for mentale barrierer, og mange psykologiske faktorer kan spille en rolle og hæmme evnen til at få orgasme:

 • Psykiske helbredsproblemer som angst og depression.
 • Forstyrret kropsbillede eller -ideal, hvilket bl.a. kan føre til en følelse af forlegenhed ifm. sex.
 • Stress og økonomisk pres.
 • Kulturelle og religiøse overbevisninger, hvilket bl.a. kan føre til en følelse af skam ifm. sex og seksuel ophidselse.
 • Tidligere seksuelt eller psykisk misbrug.

Under psykologiske årsager hører også problemer i parforholdet uden for soveværelset, som kan påvirke det seksuelle forhold:

 • Manglende tilknytning til partner.
 • Uløste konflikter.
 • Dårlig eller manglende kommunikation om seksuelle behov og præferencer.
 • Utroskab eller andet tillidsbrud.
 • Fysisk/psykisk vold.

Hjælp til orgasme: Det kan du gøre

Behandling af anorgasme afhænger af årsagen og kan således involvere livsstilsændringer, terapi, medicin eller brug af forskellige former for sexhjælpemidler.

Især hvis du har mistanke om, at problemerne skyldes fysiske årsager, er det vigtigt, du opsøger din læge med henblik på at få stillet en diagnose og påbegynde behandling. Uanset hvad vil din læge kunne hjælpe dig med at få afklaret, hvor årsagen til problemet skal findes.

For mange vil en stor del af behandlingen inkludere, at man adresserer eventuelle problemer i forholdet og forhold i hverdagen, som medvirker til stress. Derudover vil det hjælpe at lære sin krop bedre at kende samt både prøve og øve sig med forskellige typer seksuel stimulation.

Når du skal lære din krop bedre at kende, kan det være en god ide at tage forskellige erotiske hjælpemidler i brug, og der findes heldigvis en masse på markedet.

Sexhjælpemidler når du har svært ved at komme

Hvis du har en form for føleforstyrrelse, enten nedsat følsomhed eller øget følsomhed med smerter til følger, og det gør det svært at få orgasme, er der flere gode produkter, som kan hjælpe dig med at opretholde eller opnå et godt sexliv.

Bækkenbundskugler Mange kvinder oplever på et tidspunkt i deres liv, at deres skedemuskulatur bliver mere slap, f.eks. som følge af graviditet og fødsel, eller simpelthen fordi vores krop forandrer sig, efterhånden som vi bliver ældre. Det kan resultere i inkontinens samt et utilfredsstillende sexliv.

Heldigvis findes der rigtig gode hjælpemidler på markedet som forskellige bækkenbundskugler og bækkenbundstrænere, som kan hjælpe dig med at genopbygge evt. skader ved at styrke dine bækkenbundsmuskler. Vi anbefaler i øvrigt, at du læser vores bækkenbundsguide, hvor du vil finde tips til at finde de rigtige bækkenbundskugler, samt hvordan du bedst træner musklerne i bækkenet.

Du kan træne din bækkenbund dagligt, hvis du har lyst, men det er ikke nødvendigt for at opnå en stærk og sund skede. Vi anbefaler, at du starter ud med at træne din bækkenbundsmuskulatur et par gange om ugen, i et par minutter af gangen. Så kan du øge hyppigheden senere, hvis det føles naturligt for dig.

Sinful Kegel Exerciser Boks foran en hvid baggrund

Magic Wand Et af de bedste produkter, hvis du har nedsat følsomhed, er en Magic Wand. Vælg gerne en med ledning, som i langt de fleste tilfælde vil være kraftigere end en uden, og så kan du nyde de dejlige vibrationer, lige så længe du har lyst til og brug for. En wand kan bruges over hele kroppen, så du har frihed til at udforske kroppens erogene zoner, som f.eks. klitoris eller penishoved.

Hvis du har svært ved at få orgasme og udløsning, kan du med fordel prøve at stimulere det følsomme område på undersiden af penishovedet, ved penisstrengen. Ligeledes kan en kraftig vibrator som en wand hjælpe dig med at opnå orgasme gennem klitorisstimulation.

Hvis direkte klitoris- eller penisstimulation er for intenst for dig, kan du med fordel stimulere de erogene zoner omkring klitoris eller anus, og du kan få tilbehør til din wand, så du kan bruge den til at stimulere g-punkt eller prostata med i stedet.

Sinful Magic Wand holdes op foran en hvid baggrund

G-punktsvibrator Hvis du f.eks. har en føleforstyrrelse, der gør din klitoris ekstra følsom, kan det som nævnt være en god ide at forsøge sig med stimulation af et andet lystpunkt, som G-punktet. Og bare rolig, alle har et G-punkt, det kræver blot lidt øvelse at finde det og den rigtige stimulation til at opnå den meget dybe G-punktsorgasme. Du, eller din partner, kan starte med at øve dig med fingrene for at lokalisere området, for derefter at fortsætte træningen med en g-punktsdildo eller g-punktsvibrator.

Sinful Find the Spot Boks foran en hvid baggrund

Penisvibrator Patienter med f.eks. prostataproblemer og rygmarvsskade oplever ofte, at de hverken kan få fuld rejsning eller har svært ved at få udløsning efter deres sygdoms- og behandlingsforløb. I 1990’erne udviklede den danske overlæge og professor i urologi, Jens Sønksen, en forsøgsvibrator. Det lykkedes at finde et vibrationsmønster, som kan aktivere udløsningsfunktionen hos disse patienter.

Det er denne teknologi, som moderne penisvibratorer er bygget på, og de fungerer ved at sende dybe og kraftige vibrationer til området omkring strengen på penis eller på penishovedet. Det revolutionerende ved teknologien er, at de kan bruges, selvom man ikke har rejsning, da vibratoren gør alt arbejdet. Et godt bud på en penisvibrator er Hot Octopus Pulse, som mange har opnået store resultater med.

Hot Octopuss Penisvibrator foran en hvid baggrund

Prostatavibrator Et andet alternativ, hvis du ikke kan få rejsning eller har svært ved at komme ved stimulation af penis, kan være at stimulere det mandlige G-punkt, nemlig prostata, hvorved du kan opnå en prostataorgasme. Det er en anden form for orgasme, som af mange opleves dybere og mere intens.

Til stimulation af prostata anbefaler vi at starte ud med en prostatastimulator uden vibrator, du kan altid opgradere til en med vibrator, når du er blevet fortrolig med at bruge den uden. Fælles for de fleste er, at de er designet til at stimulere prostata og mellemkødet samtidigt.

Sinful Getter Prostatamassager foran en hvid baggrund

Klitorispumpe og orgasmecreme Nogle kvinder mangler den sensitivitet, som de fleste har i klitoris. Klitoris er for mange den hurtigste og bedste - og for nogen den eneste vej til orgasme. For mange hjælper det at bruge en specialdesignet pumpe til klitoris. En klitorispumpe danner et vakuum, som pumper blodet ud i klitoris og får den til at svulme op, hvilket gør klitoris mere følsom. Du kan også med fordel prøve dig frem med en orgasmecreme, som ligeledes øger blodgennemstrømningen i klitoris, så berøring føles mere tydeligt, og hele området omkring klitoris bliver mere følsomt.

Klitorispumpe foran en hvid baggrund

Husk glidecremen Nærmest uanset hvilken type produkt, du bruger, anbefaler vi at kombinere det med en god vandbaseret glidecreme. Det vil give dig en bedre oplevelse med produktet og kan øge følelsen endnu mere. Du kan med fordel vælge en glidecreme med varmende effekt, som bedre vil kunne mærkes på huden.

Kaerlig Økologisk Glidecreme trykkes ud i en hånd foran en hvid baggrund
Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 499 kr
Vi er e-mærket

Levering

Sikker betaling

Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

Alle modeller er over 18.

Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS