Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket
  • Hurtig og diskret levering
  • Fri fragt ved køb over 599 kr
  • Vi er e-mærket
Diverse produkter til klitoris ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrundDiverse produkter til klitoris ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund
Guides
Forfatter
Sidst opdateret:01/04/2022

Guide til klitorisorgasme

Indholdsfortegnelse

Vidste du, at den orgasme de fleste kvinder har nemmest ved at få er klitorisorgasmen? Det er en såkaldt peak-orgasme, som kommer af at spænde op i kroppen, og som bagefter gør os fuldstændig afslappede i kroppen.

En klitoris orgasme er for mange kvinder kendetegnet ved at være en spids og intens orgasme og omtales ofte som ”den lille hurtige”. Man kan dog også bygge den op over længere tids kontrolleret pirring og få en mere eksplosionsagtig orgasme.

Under selve orgasmen trækker klitoris sig sammen i pumpende bevægelser. En klitoris orgasme varer typisk mellem 10 og 30 sekunder med 3 til 16 sammentrækninger.

Orgasmen kan opnås på flere forskellige måder. Først og fremmest kan man som kvinde give sig selv den ved enten at bruge fingrene eller ved at bruge sexlegetøj. Eller også kan man lade sig stimulere af sin partner.

Men lad os først se på, hvad klitoris egentlig er for en størrelse, og hvor den sidder.

Diverse produkter til klitoris ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Sådan finder du klitoris

Klitoris er et lille men meget følsomt organ placeret øverst som en del af de ydre kønsorganer hos alle pattedyrshunner, herunder menneskekvinden, lige der hvor kønslæberne mødes foroven.

Den kan dog se ud på mange forskellige måder - ligesom en penis. Og når en kvinde bliver ophidset, fyldes den med blod og udvider sig - ligesom en penis. Men modsat penis har den kun ét enkelt formål, nemlig seksuel tilfredsstillelse - måske derfor den har hele 8000 nerveender (et penishoved har til sammenligning kun ca. 4000). Det betyder, at intet andet menneskeligt organ er lige så følsomt.

Den synlige del af klitoris er dog kun toppen af isbjerget, den største del er skjult inde i kroppen. Faktisk fortsætter den med at gro, ligesom ørerne og næsen, og bliver knap 8 cm lang. Når en kvinde når overgangsalderen vil den således være omtrent fem gange så stor, som den var i teenagealderen.

Illustration der viser, hvordan klitoris ser ud

Fun fact! Vi begynder alle livet som hunkøn i det tidligere fosterstadie, og først når fosteret er knap 12 uger gammelt, har det udviklet en penis - hvis det altså er hankøn. Derfor har du, uanset hvilket køn du er, haft en klitoris. Hvis du er hankøn, har din bare udviklet sig til et penishoved i stedet. De to organer opfører sig endda ret ens. Når de bliver ophidsede, bliver de nemlig begge stive og svulmer, da de fyldes med blod.

Vejen til en klitoris orgasme

For mange uden den lille perle er den lidt af en gåde, og det kræver da også lidt finesse at tilfredsstille den. Men vi lover, det er umagen værd. Når den er helt ophidset, er hele områdets lyst efter berøring nærmest uudtømmelig, og dens heldige ejer kan få orgasmer på stribe.

Herunder er vores tips til, hvordan du/I finder vejen til halleluja.

Forskelligt sexlegetøj til klitoris

Psst! Er du nysgerrig på hvilken del af hjernen, der er forbundet til klitoris og hvorfor den viden er en del af løsningen på orgasmekløften, finder du alle svarene i dette blogindlæg: Klitoris på hjernen.

Klitorisorgasme: det kan du selv gøre

Nøglen til at få klitoris orgasme ligger i at bruge både lyd, bevægelse og vejrtrækning. Lyde som for eksempel mmmmmh og ahhhhhhhh hjælper til at åbne kroppen op og gøre den modtagelig over for orgasmen.

Det samme gør vejrtrækningen, som også hjælper til at opbygge orgastisk energi. Så hold dig endelig ikke tilbage med støn og tung vejrtrækning!

Bevægelse i kroppen er også vigtigt, når man gerne vil opnå klitoris orgasme. Det kan f.eks. være små vip med hoften eller berøring på brysterne - hvis din partner ikke rører ved dem, så gør det selv!

Se i øvrigt vores tips til klitorisorgasme med sexlegetøj længere nede i artiklen.

Diverse produkter til klitoris ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

For dig der vil give din partner klitoris massage

Hvis du gerne vil give din partner klitoris massage, så husk på, at den blot er et enkelt organ tilhørende en hel menneskekrop. Start derfor med at tale med din partner om, hvad der føles rart, og bed om feedback, når du rører ved hende.

Spørg f.eks. “Er det sådan her?”, “Hvordan føles det?”, “Hårdere eller blidere?”. Det er ikke kun en god måde at finde ud af, hvad der fungerer for din partner, det kan også udvikle sig til en supersexet tilføjelse til legen, som måske endda resulterer i en klitorisorgasme.

Nogle har en klitoris så følsom, at de helst ikke vil have den berørt overhovedet. Andre vil have en mere hårdhændet cirkulær bevægelse og et relativt hårdt tryk mod skambenet. Andre igen vil ikke have berørt den direkte på, men gerne glidebevægelser til venstre og højre for.

Lær din partner at kende, start ud blidt, hold øje med hendes respons - og brug det du lærer til at give hende en klitoris massage, der spiller sød musik.

Du har selvfølgelig også den mulighed, at du kan inddrage en finger vibrator, der kan assistere dig undervejs.

Et udvalg af små vibratorer til klitoris ligger på gennemsigtig plastik på en beige baggrund

Arbejd dig langsomt mod målet

Som sagt er det altid en god ide at starte blidt ud. Begynd derfor med at berøre andre erogene zoner, så langt væk fra perlen som muligt, og arbejd dig hen mod den, efterhånden som din partner bliver mere og mere ophidset. Start med kys og tunge, bevæg dig ned over hendes krop, og brug dine hænder til at røre og kærtegne på vejen.

Gå langsomt frem, og efterhånden som du nærmer dig, sætter du farten endnu mere ned. Dvæl ved hendes mave, hofter, inderlår. Rør ved og slik hendes skamben, mens du langsomt nærmer dig. Men prøv at styre uden om klitoris, så længe som hun kan klare det. Formålet er at flytte blodtilstrømningen til området, hvilket vil vække ophidselse, så hendes ultrafølsomme knop bliver mere modtagelig for berøring - og åben over for en klitorisorgasme.

Efterhånden som din partner bliver ophidset, vil klitoris svulme op og måske endda træde tydeligere frem. Hvis din partner er klar på det, kan du nu prøve med forsigtig, direkte berøring. Men husk, at visse personer stadig foretrækker berøring lidt til siden for den f.eks. cirkulære bevægelser rundt om den eller gnubbende bevægelser på den ene eller anden side. Spørg din partner, hvad der føles bedst.

Begynd med lette, blide berøringer. Du kan altid øge presset, hastigheden og intensiteten, afhængigt af hvordan din partner reagerer. Husk, det er altid bedre at vente på, at din partner beder om mere - for meget stimulation kan få hende til at spænde i kroppen, og det kan også gøre hende følelsesløs dernede. Det tager tid at give en god klitoris massage, så tag den tid, det kræver - vi lover, det kun bliver bedre af det.

Brug glidecreme!

Når du jagter en klitorisorgasme, er glidecreme din vigtigste allierede. En god, blød glidecreme hjælper med at reducere friktion og giver samtidig lidt polstring mellem din egen og din partners hud.

Du kan selvfølgelig også bruge din partners egen, naturlige smørrelse, men vi anbefaler, at du altid har en god glidecreme ved hånden. Prøv for eksempel den vandbaseret glidecreme fra Kaerlig, der er skabt ud fra økologiske ingredienser.

En Kaerlig glidecreme og vibratorer til klitoris ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Vær opmærksom på kropssproget

Din partners kropssprog er et af de bedste værktøjer, som du kan bruge til at vurdere, om din charmeoffensiv virker eller ej. Lyt efter din partners åndedræt. Tager det til i tempo? Stønner hun af nydelse, eller er hun pludselig blevet tavs? Det vil hjælpe dig med at beslutte, om du skal fortsætte det, du er i gang med, eller om du skal sætte farten op, ned eller spørge efter mere feedback.

Du kan også lede efter andre fysiske signaler. Presser din partner sin krop ind mod dig? Spreder hun benene for mere? Eller bliver hun anspændt og trækker sig væk?

Din partners krop taler med store bogstaver, hvis du ser godt efter, så vær opmærksom på, hvad den fortæller dig, og lær at tilpasse dig, eller stil spørgsmål, når du er i tvivl.

Tre klitoris vibratorer og en model af klitoris ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Skru op for styrken

Når klitoris er godt tændt, kan mange håndtere en hel del mere pres, friktion og hastighed. Hvis din partner er tæt på at nå dette punkt, kan det være et godt tidspunkt virkelig at skrue op for styrken.

Hvad det betyder, afhænger selvfølgelig af din partner. Hvis hun foretrækker udvendig stimulation, kan du skrue op der og prøve med mere friktion, vibration og tryk eller en kombination af hele pakken.

Du kan også tilføje indvendig stimulation, med f.eks. en penis eller en dildo. Nogle kvinder vil nyde stimulation af G-punktet på dette tidspunkt, og faktisk vil G-punktet være meget mere modtagelig over for tryk og berøring, når først klitoris er godt og grundigt ophidset. Du kan læse hvordan du finder g-punktet i vores ultimative guide.

Resten af din partners krop vil desuden være mindre følsom, når hun er fuldt ophidset, så det kan være en god ide at prøve sig frem med lidt mere hårdhændet leg omkring andre erogene zoner som mave, bryster og balder.

To slags glidecreme og vibratorer til klitoris ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Stress er ikke vejen til en klitorisorgasme

Hvis det er lykkedes dig at charmere dig hele vejen til den eksplosive klitoris orgasme, ja så er du nok ikke i tvivl. Men hvis der er noget, der ikke er charmerende, så er det at presse på for at nå derhen. For virkelig at stimulere til en klitoris orgasme, må du få din partner til at føle sig helt igennem fantastisk - uden at have noget andet mål end netop det.

Desuden kan der være mange årsager til, at din klitorisorgasme bare ikke kommer til at ske den pågældende dag - faktorer som stress, sygdom, humør, medicin og meget andet spiller ind. Så tag det roligt, din partners orgasme handler ikke om dig.

Dit job er at skabe muligheden for hendes klitoris orgasme, men giv plads til, at den måske undslipper jer denne gang. Måske forventningens glæde til dine kys og berøringer er nok til, at du kan charmere dig hele vejen næste gang.

Efter klitorisorgasmen

En klitorisorgasme kan være en intens - og endda dybt følelsesladet - oplevelse. Når den er overstået, kan det være en hjælp at give din partner lidt ekstra omsorg og opmærksomhed. Med andre ord er det tid til at kramme og nusse.

Sørg for, din partner føler sig veltilpas, tryg og taget godt af. Dette cementerer din rolle som charmør og hjælper din partner med at svæve blidt ned fra sin orgasmiske sky på den mest behagelige måde muligt.

Klitoris orgasme med sexlegetøj

At lære at give en god klitoris massage med hænderne (og munden for partnerne) er en vigtig seksuel færdighed, som du absolut bør lære. Når det så er sagt, er der intet galt med at få lidt hjælp fra den moderne teknologi.

Klitorisvibratorer er særligt udviklet til at give dig en klitorisorgasme, og det job klarer de fortrinligt, og meget effektivt - for de fleste. De kan være særligt nyttige, hvis man har svært ved at nå klimaks. Med en vibrator kan I sætte ekstra krydderi på legen, og hånd/tunge får samtidig mulighed for at tage en pause.

Prøv for eksempel en opladelig vibrator fra det Skandinaviske brand, Amaysin, der med sin fløjlsbløde overflade kan give masser af intense klitoris orgasmer.

Et udvalg af klitoris vibratorer ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

En vibrator kan således være en rigtig god hjælp til at få klitoris orgasme. Men det er også vigtigt at bemærke, at man kan overstimulere den, hvis man bruger vibratoren for meget. Det kan derfor være godt at holde en pause fra sexlegetøjet i nogle uger for at bevare følsomheden, så man stadig kan komme ved blid berøring fra f.eks. fingre og tunge.

Hvis man er meget følsom, kan en stimulator også være en god løsning, da disse ikke berører området direkte men i stedet benytter tryk- eller luftbølger til at frembringe en klitoris orgasme. Det føles helt igennem fantastisk og meget dybere end traditionelle vibratorer. Prøv f.eks. den eksklusive Womanizer Premium, den betragtes som sexlegetøjets svar på Rolls Roycen.

Skal der noget mere til at tilfredsstille, kan det være, du skal anskaffe en kraftigere vibrator i Magic Wand-kategorien. Disse kraftfulde vibratorer er designet til at stimulere dybt. Hvis du kan tolerere en meget høj intensitetsgrad, kan denne type legetøj give en helt igennem mindblowing orgasme.

Hvis du er på jagt efter noget midtimellem, så kan det være du skal kigge efter en mini vibrator eller en finger vibrator, der har forskellige intensiteter, men som begge kan give intense og kraftfulde orgasmer.

Et udvalg af klitoris vibratorer ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Forskellen på en klitorisorgasme og skedeorgasme

Kvinder er i stand til at få orgasme ved stimulation af mange forskellige kropsdele, herunder klitoris, skede, G-punkt, anus, ja sågar brystvorter - og ingen af dem føles ens. Nogle kan få alle typer orgasmer, andre kun nogle og andre igen har svært ved at få orgasme i det hele taget.

Husk, at alle er forskellige, og der findes ikke én entydig vej til orgasme for alle. Når det er sagt, så kan langt de fleste (heldigvis) nå deres klimatiske mål gennem træning og tålmodighed.

Det spørgsmål, de fleste stiller, er dog, hvad forskellen er på en klitoris orgasme og skedeorgasme. Generelt kræver skedeorgasmen mere øvelse og erfaring end en klitoris orgasme.

Årsagen til dette er, at en klitoris orgasme primært opnås ved udvendig stimulation, hvorimod skedeorgasmen primært opnås ved indvendig stimulation, enten ved hjælp af penis, dildo eller fingre, og hænger sammen med stimulation af G-punktet samt aktivering af muskulaturen i bækkenet.

Klitoris vibratorer ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Sådan øger du følsomheden i klitoris

Er du en af dem, der ikke synes, din klitoris er særligt følsom, så er der faktisk et par ting, du kan gøre for øge følsomheden i området.

Der kan være flere årsager til, at den er mindre følsom, men en af de mest almindelige er, hvis man har haft en bækkenskade. Dette sker hyppigt for piger i skolealderen, som ved leg falder ned på stangen på klatrestativet, cyklen eller balancebarren til gymnastik. Den type skade kan være en stor hæmsko for følsomheden senere i livet.

Hvis noget lignende er sket for dig, kan vi anbefale at anskaffe en meget kraftig Magic Wand. Brug den 2-3 gange om ugen i ca. 6 minutter. Det kan være en god ide at bruge den uden på trusserne, eller at bruge en god glidecreme, for at beskytte huden.

Fem forskellige mini Magic Wands ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Når du først begynder at bruge den, vil du måske ikke føle så meget, men med tiden vil den nedbryde det arvæv, som kroppen har dannet for at beskytte nerveenderne i din klitoris, og de vil begynde at vågne op igen.

Brug vibratoren i kortere eller længere perioder, afhængigt hvad der føles rigtigt for dig. Fortsæt behandlingen i 6-8 uger, hvorefter du burde begynde at kunne mærke reaktionen. Det, du faktisk gør her, er fysioterapi for underlivet.

En anden ting du kan prøve er at aktivere din klitoris mere under sexlegen. Prøv at åbne dig selv mere op ved at trække læberne fra hinanden eller ved at trække forhuden (hudfolden omkring klitoris) tilbage mod navlen.

Du kan også prøve en pebermyntebaseret olie eller orgasme gel. Kom en lille klat på fingeren, og gnid den ind i området omkring klitoris.

En klitorispumpe kan også hjælpe med at øge følsomheden ved at danne et vakuum i området, hvilket får den til at svulme op og øge blodgennemstrømningen.

Glidecreme og tre klitoris vibratorer ligger på gennemsigtigt plastik på en beige baggrund

Lad være at jagte klitoris orgasmen

Det er dog vigtigt, at du ikke jagter klitorisorgasmen. Mange kvinder har en forestilling om, hvordan den perfekte klitoris orgasme skal være, og hvordan den skal føles for at være ”rigtig”. Men det er vigtigt at gøre sig klart, at der ikke findes ”rigtige” eller ”forkerte” orgasmer – de vil altid være forskellige. Det kan være alt fra en lille sammentrækning til en stærkere følelse, som vil brede sig rundt i hele kroppen.

Hvis man går rundt med en helt specifik forestilling om, hvordan en klitoris orgasme skal føles, kan man næsten kun ende med at blive skuffet. Det er derfor alfa og omega, at du er tilfreds, hvor du er. At du elsker dig selv og lader dette være udgangspunktet.

Hvis dit udgangspunkt er forbundet med frustration og utilfredshed over ikke at kunne få en klitorisorgasme, så vil der automatisk opstå en blokering – og så får du i hvert fald aldrig en klitoris orgasme.

Så jag ikke klitorisorgasmen, men lad i stedet din nysgerrighed efter den danne udgangspunktet. Og husk så, at du skal elske alle dine orgasmer – både de små, de kraftige og endda dem, som du ikke får. Det handler om at være til stede i kroppen, være til stede i nuet – for ellers lægger du ikke mærke til, hvad der egentlig sker i kroppen undervejs.

Vigtigst af alt er det, at du ikke mister troen. Leg, udforsk og gå på opdagelse i din krop, så skal du nok finde vej til DIN nydelse.

Få 10% rabat på dit næste købTilmeld dig Sinfuls nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag og få 10% på dit næste køb. Glæd dig også til VIP adgang til de gode tilbud, målrettet markedsføring, eksklusive lanceringer og fede konkurrencer. Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere om vores behandling af personoplysninger og dine rettigheder i vores persondatapolitik.

Hurtig og diskret levering
Fri fragt ved køb over 599 kr
Vi er e-mærket

Levering

Sikker betaling

Søren Nymarks Vej 1C, 8270 Højbjerg, Danmark, CVR. 32887848

Alle modeller er over 18.

Copyright © 2008-2024 Sinful.dk v/Mcompany ApS